Suihkuttamalla suurta apua

Timo Rauhanen joutui lopettamaan lentopallouransa pahojen jalkakramppien vuoksi. Hän yritti torjua niitä magnesiumilla, mutta tulosta ei tullut. 
– Vasta magnesiumsuihkeet ovat tuoneet helpotuksen.

Kangasalalla asuvan Timo Rauhasen, 47, nykyiset työkuviot valkenivat aikamoisen mutkan kautta. Timo on nimittäin peruskoulutukseltaan elektroniikka-asentaja, mutta hän on jo runsaat kymmenen vuotta vaikuttanut vaimonsa Ilonan kanssa pariskunnan omistamassa Hyvä Olo Ilona -nimisessä hoitolaitoksessa. Timon toimenkuvaan kuuluu terveyden ja hyvinvoinnin tuotteiden ja palveluiden myyntityö.

Toimitusjohtaja Ilona Fagerlund-Rauhasen, 48, koulutus on jo huomattavasti lähempänä yrityksen toimenkuvaa, sillä hän on muun muassa lähihoitaja. Hoitolaitoksessa on vakituisena yhteistyökumppanina toimiva lääkäri, pari fysioterapeuttia, kolme hierojaa ja pari kosmetologia. Firma on ollut pystyssä 10 vuotta.

– Menin aikoinani Fysioline-nimiseen firmaan rakentamaan huolto-organisaatiota ja sitä kautta tutustuin terveyden ja hyvinvoinnin maailmaan, Timo muistelee.

Iloa ja murheita

Timo on ollut koko ikänsä innokas urheilumies ja erityisesti lentopallon ystävä. Harrastus on tuonut mukanaan paljon iloa, mutta myös paljon terveysmurheita.

– Olen harrastanut lentopalloa aktiivisesti vuodesta 1977. Ei voi sanoa, että kauheasti hyvää terveyttä olisi ollut. Urheiluvammoja on kuitenkin ollut aika vähän, enempi on ajan mittaan tullut kulumia. Varsinaisia urheiluvammoja ei ole ollut muita kuin olkapään sijoiltaan meno, mutta muut krempat ovat tulleet enemmän tai vähemmän rasituksen kautta.

Timo on parhaimmillaan pelannut lentopalloa kakkossarjassa. Joukkueen nimi oli Lamminpään Korpi.

– Minulle on kirjoitettu särkylääkettä, ja sen lisäksi migreenilääkitys on ollut jo monta vuotta. Särkylääkkeiden takia minulla on myös vatsan suojalääkitys. Pahin kremppa tällä hetkellä on selkävaiva, sillä kaksi alimmaista välilevyä on kulunut pois ja kolmaskin melkein. Leikkaamaan ei enää ruveta. Hermoa painaa koko ajan, ja pitkällinen autossa istuminen tai tuntikausien seisominen ottaa koville. Pelaajaurani jouduin lopettamaan jatkuvien ja kovien kramppien takia.

Krampit alkoivat jo 15–16-vuotiaana, kun treenattiin kovaa kuusi, seitsemän kertaa viikossa.

– Yritin torjua niitä syömällä magnesiumia eri muodoissa, mutta mistään ei ollut apua. Eniten kramppasivat pohkeet, mutta myös reidet. Jalkoja hierottiin, mutta vailla sen suurempaa tulosta. Kävin näyttämässä niitä lääkärillekin, eikä apua tullut sieltäkään. Tämän lisäksi tuli penikkaoireita ja toista jalkaa jouduttiin leikkaamaan. Tulehdukset sen aiheuttivat, sillä rasitus oli niin kova.

Sitten suihkutettiin

Pohjoismaiden Terveyssuihkeiden toimitusjohtaja Minna Bister sattui pari vuotta sitten samoille terveysmessuille Ilona Fagerlund-Rauhasen kanssa. Puheeksi tulivat niin Timon krempat kuin Minnan markkinoimat uudet magnesiumsuihkeetkin. Kun Timo kuuli niistä, hän alkoi heti pudistella päätään. Minna antoi kuitenkin näytepullon ja Timo testaili sitä eri paikkoihin ja erilaisten tapausten yhteydessä – ja lopulta oli pakko myöntää, että siitä oli suurta apua.

– En olisi voinut millään kuvitella pystyväni enää tekemään seisomatyötä kehnon selkäni takia, mutta nykyään se onnistuu. Käytän tätä nykyä BetterYou-magnesiumsuihkeita säännöllisesti. Pistän sporttimallia selkääni aina kun lähden ajelemaan autolla. Se lämmittää mukavasti ja pitää veren kiertämässä. Se toimii alaselkävaivoihini suorastaan hemmetin hyvin.

– Käytän kolmea sarjan magnesiumsuihketta säännöllisesti. Orginaalia olen nyt kahden vuoden ajan laittanut niska-hartiaseudulle päivittäin, ja sen ansiosta olen pystynyt vähentämään migreenin estolääkitystä. Kipumagnesium jointtia käytän tarvittaessa ja tiedän, että siitä saan aina nopean avun.

Timo on kertonut BetterYou-sarjasta myös lääkärille, mutta hän on saanut vastaansa lähinnä epäuskoa. Parannettu mikä parannettu, mutta väärin parannettu.

– Se riittää, että minä uskon ja että olen saanut vaivoihini apua. Nyt myös lentopalloseuran ulkomaalaisvahvistukset ovat ruvenneet käyttämään BetterYou-tuotteita, ja polvivaivat ovat vähentyneet selvästi.

Teksti Reijo Ikävalko

Kuva Kalle Parkkinen

Terveys-Hymy 8-13

Teksti: Hymy
Avainsanat: kramppi, magnesiumsuihke

Kommentit

Uskomushoitoja! Näin kommentoivat reseptilääketehtaat ja terveysasemista leveän leipänsä saavat lääkärit. (Syöttävät itse virallisia blaseboja jolleivat tiedä mikä oireen takana).
Pääasia, että paranee, uskolla tai ilman!

Oma kommentti