Suomen yleisin koira on mäyräkoira

Suomen tyhmin koirarotu on tiettävästi Turun murre, mutta maamme yleisin koirarotu näyttää olevan mäyräkoira. Huumori kuitenkin sikseen, sillä alkoholi on työikäisten yleisin kuolinsyy.

Viina tappaa tätä nykyä enemmän kansalaisia kuin koskaan ennen. On arvioitu, että alkoholi vie hautaan vuosittain noin 2000 ihmistä. Työikäisten miesten alkoholikuolemat ovat lisääntyneet lähes kolmanneksella muutamassa vuodessa, ja naisten osuus luku on vuosikymmenen aikana kaksinkertaistunut.

Viina tappaa keski-ikäisiä miehiä enemmän kuin sepelvaltimotauti. Alkoholi on usein osallisena itsemurhissa, ja lähes joka neljänteen tapaturmaiseen tai väkivaltaiseen kuolemaan liittyy humalatila. Naisia kuolee viinaan jo yhtä paljon kuin rintasyöpään.
Viinan kulutus on uskomatonta, sillä jokainen suomalainen joi vuonna 2005 keskimäärin 10,5 litraa puhdasta alkoholia. Koskenkorvaksi muutettuna se tarkoittaa yhtä pulloa viikossa per kansalainen – siis kirkkoherroista vastasyntyneisiin. Luku on karmaiseva, ja tilastot muuttuvat koko ajan entistä surullisemmiksi.

Teksti: Hymy
Avainsanat: alkoholi, viina

Kommentit

Oma kommentti