Suosi kotimaisia keksintöjä ja tuotteita

Seija LukkalaMaailmanlaajuisestikin uraauurtavan kierrätysyrityksen toimitusjohtaja Seija Lukkala liputtaa voimakkaasti kotimaisten tuotteiden puolesta. – Naisilla on usein sellainen harhakäsitys, että suuret kansainväliset merkit olisivat kotimaisia parempia

Vihdin Nummelassa asuva ja vaikuttava Seija Lukkala perusti vuonna 2003 Globe Hope -nimisen yrityksen. Se valmistaa kierrätysmateriaalista tyylikkäitä trendivaatteita ja laukkuja. Seija on omalla esimerkillään osoittanut, että maailmanparantamisestakin voi tehdä menestyvää liiketoimintaa.

Seija on kaiken lisäksi nykymitoissa suurperheen äiti, sillä hänellä on neljä lasta: 23-, 22-, 16-vuotiaat tytöt ja 14 -vuotias poika. Ennen nykyistä firmaansa hänellä oli naisten takkeja valmistanut yritys.

– Meillä on Suomessa yhdeksän alihankkijaa ja Virossa neljä. Haluamme pitää toimintamme lähituotannossa ihan ekologisista syistä. Meillä on myös kolme omaa liikettä: Lasipalatsissa ja Senaatintorilla Helsingissä, ja Nummelassa on tehtaan myymälä. Lokakuun alussa avattiin liike myös Design Hillissä ykköstien varrella.

Kierrättäminen kannattaa

Toimitusjohtaja Lukkala nimeää yrityksensä suurimmiksi hittituotteiksi laukut ja erilaiset kassit, joita on mallistossa satoja. Erityisen kiinnostuneita on oltu armeijan materiaaleista valmistetuista tuotteista.

– Kierrätysmateriaali tulee monia teitä. On armeijan ylijäämiä ja varmuusvarastoja, yritysten työvaatteita, sairaaloista hankimme sekä henkilökunnan että potilasvaatteita, autoromuttamoista tulee turvavöitä, purjeneulomoista ja purjehdusseuroilta sekä yksityisiltä purjehtijoilta purjeita. Osa materiaalista päätyy meille kierrätyskeskuksista sekä eri tahoilta, jotka keräävät niitä kuluttajilta.

Seija sanoo, ettei hän nykyään enää tee kovin pitkiä työpäiviä – tai itse asiassa tekee, mutta hän pystyy nykyisen tietotekniikan avulla jatkamaan työpäiväänsä kotona. Lomiakin hän on oppinut pitämään vasta ”vanhemmiten” ja hän naurahtaakin, että iän myötä ihminen viisastuu kummallisesti.

– Olen periaatteessa aika lailla koti-ihminen ja vietän aikaa kotona aina kun se vain on mahdollista. Hoidan kotia ja yritän elää mahdollisimman säännöllistä elämää – mikäli vain työ antaa myöten. Myös puutarhanhoito ja ulkoilu ovat minulle hyvin tärkeitä.

”Ei pidä unohtaa kotimaisia”

Koska toimitusjohtaja Seija Lukkala on menestyneen kotimaisen yrityksen rakentaja, hän tuntee sympatiaa muitakin kotimaisia firmoja ja niiden laatutuotteita kohtaan. Hän itse tutustui runsas vuosi sitten rovaniemeläisen Detrian tuotevalikoimaan ja otti niistä heti kaksi omakseen. Hänellä on hyviä kokemuksia sekä Jalka-Relaxantista että Arbutiinista.

– Olen kiinnostunut kaikesta luonnonkosmetiikasta ja tietysti erityisesti kotimaisista tuotteista ja keksinnöistä. Olen hyvin tyytyväinen molempiin käyttämiini Detrian tuotteisiin enkä osaa laittaa niitä paremmuusjärjestykseen. Toisella hoidetaan alapäätä, toisella yläpäätä. Molemmat päät vaativat hoitoa, hän viisastelee.

– Minulla on päivän juoksemisesta usein väsyneet, jopa särkevät ja turvonneet jalat. Jalka-Relaxant elvyttää verenkiertoa, ja kun sitä sivelee jalkoihin, tulee hetken päästä suorastaan autuas olo. Samaan tulokseen pääsisi pitkällä hieronnalla, mutta se vie aina aikaa. Paremman verenkierron ansiosta myös kovettumat ovat hävinneet.

Arbutiinia Seija on käyttänyt couperosa-ihonsa takia.

– Minulla on sukuperintönä saatu hyvin ohut couperosa-iho, lisäksi minulla oli aikaisemmin maksaläikkiä. Arbutiinin avulla olen pääsyt kokonaan maksaläikistä, couperosa-ihonkin saan pysymään kunnossa innokkaasta saunomisestani huolimatta. Rakastan myös aurinkoa, josta pystyn taas nauttimaan. Uskon Arbutiinista olleen selvää apua, eikä kyse ole pelkästään uskosta. Kyllä siitä on ihan näkyviä merkkejä.

Teksti: Reijo Ikävalko

Kuva: Jaana Aartomaa

Terveys-Hymy 10-11

Teksti:Detria
Avainsanat: couperosa, turvotus, väsyneet jalat

Kommentit

Oma kommentti