Tähtien managerin vauhtilaihdutus

Sakari TimonenTuottaja-promoottori Sakari Timonen, joka on vaikuttanut monen tunnetun artistin ja urheilijan managerina, havahtui viime vuoden lopulla siihen, että painoa oli liikaa.

Sakari Timonen, 50, kertoo käyttävänsä tuottaja-promoottori -titteliään lähinnä virallisissa tilanteissa, ja ylipäätäänkin hän sanoo nykyään olevansa entistä kiinnostuneempi yhteistyökumppaneiden haalimisesta ja taustavaikuttamisesta. Timonen on tehnyt näyttävän, lähes 20 vuotta kestäneen uran Kirkan, Anna Erikssonin ja monen muun tunnetun nimen managerina. Tällä hetkellä hän työskentelee uusien projektien parissa.

– Olen lähes koko elämäni vaikuttanut poppareiden parissa, Timonen kertoo. – Sitä ennen ehdin hiukan aikaa toimia markkinointitehtävissä automaahantuojien palveluksessa. Sama toiminta jatkuu edelleenkin. Minua pyydettiin ihan pystymetsästä Kirkan manageriksi 80-luvun puolivälissä, mikä oli monen sattuman summa. Yleensäkin kaikki tällä alalla on suurta sattumaa.

– Ryhtyessäni Kirkan manageriksi tietoni hänestä olivat aika vähäiset. Hänen asioitaan oli aina viety johonkin suuntaan ja koko ajan oli syntynyt velkapiikkejä jonnekin. Homma alkoi kuitenkin luistaa ja jonkin ajan kuluttua olin tilanteessa, missä sain itse valita, kenen kanssa touhusin. Noihin aikoihin olin yhteistyössä myös Pave Maijasen, Kim Lönnholmin ja Underground Rock Orchestran kanssa. Tuttuja työkavereita olivat myös silloisen Flamingon miehet Vexi Salmi, Kassu Halonen ja Kisu Jernström.

– Kirkan kanssa teimme noin 1500 keikkaa ja konserttia, jonka jälkeen jatkoin muiden artistien kanssa. Nykyään touhuan yhä enemmän erilaisten projektien ja suurtapahtumien parissa.

Kuusankoskelta kotoisin oleva Sakari Timonen on edelleen sinkku eikä hänellä ole lapsia. Hän nimittääkin itseään ajoittain seurustelevaksi ihmiseksi.

– Vapaa elämäntilanteeni on mahdollistanut myös totaalisten muutosten tekemisen, hän toteaa. – Juoksin nuoruudessani pika- ja keskimatkoja ja olen muutenkin urheillut koko ikäni. Kuvittelin aina viime vuosiin saakka olevani jonkinlaisessa kunnossa, mutta huomasin erehtyneeni.

– Havahduin tähän tosiasiaan viime vuoden lopulla. Vaikka treenasin salilla pari kolme kertaa viikossa, painoni oli päässyt salakavalasti nousemaan 104 kiloon. Olen 180 cm pitkä, joten painoa oli liikaa. Olen kylläkin aika vahva, sillä nostelen 150-200 kg rajoissa penkkipunnerrusta.

Sakari sattui vuodenvaihteessa siirtymään Helsingin Ruoholahdessa sijaitsevalle punttisalille, missä hän tutustui muutamiin erittäin mielenkiintoisiin valmisteisiin.

– Valitsin päätuotteikseni C4:n ja Hydro Techin, jotka molemmat ovat puristeita ja kuuluvat JR Fitness Storen valikoimaan. Samalla skarppasin ruokavaliostani hiilihydraatit pois ja muun rasvan kuin kalarasvan minimiin ja lisäsin aerobista harjoittelua. Koko ajan olen silti huolehtinut valkuaisen saannista – käytännössä se on tarkoittanut joko kanaa tai kalaa. Punainen liha on ihan automaattisesti jäänyt vähemmälle, koska kana ja kala imeytyvät ja sulavat elimistössä nopeammin kuin liha. Näiden toimenpiteiden ansiosta aineenvaihduntani muuttui ja kiihtyi selvästi ja painoni putosi kolmessa kuukaudessa 20 kiloa. Lihakset ovat edelleen tallella, mutta rasva on poistunut.

– Molemmat valmisteet lisäsivät aineenvaihduntaani kunnolla, mutta parhaimmillaan ne toimivat stimuloivan harjoittelun kanssa. Olen nykyään joka päivä kuntosalilla pari tuntia treenaamassa. Pidän erityisen tärkeänä sitä, että jätin lähes kokonaan leivän ruokavaliostani pois. Olen ymmärtänyt asian niin, että mitä enemmän ihminen nauttii hiilihydraatteja, sitä enemmän hän niitä myös tarvitsee. Ei kannata tankata enempää kuin on tarve.

Sakari Timonen on nykytilanteestaan hyvin mielissään.

– Olen hyvin tyytyväinen myös saman firman palautusvalmisteisiin. Kun 50-vuotias harjoittelee joka päivä kuin urheilija, palautumisen kanssa on syytä olla tarkkana ja nimenomaan heti suorituksen jälkeen. Tähän tarkoitukseen nappaan Protein 40 -nimistä valmistetta, joka ei sisällä ollenkaan hiilihydraatteja.

Teksti: Reijo Ikävalko

Kuvat: Miguel Vera

Terveys-Hymy 8-2007

Teksti:JR Fitness
Avainsanat: C4, hiilihydraatit, Hydro Tech, laihdutus, ylipaino

Kommentit

Oma kommentti