Tyrnissä on runsaasti C-vitamiinia

Tyrnissä on runsaasti C-vitamiinia, jonka on todettu auttavan erityisesti vastustuskykyyn, väsymyksen vähentämiseen ja solujen suojaamiseen hapettumisstressiltä. Lisäksi tyrnissä on paljon terveellisiä flavonoleja. Valioravinnon uutuustuote Tyrni Flavo C tarjoaa tyrnin hyvät ominaisuudet helpossa muodossa.


Flunssakausi iskee väistämättä jossain vaiheessa. Siihen kannattaa varautua vahvistamalla elimistön vastustuskykyä. Mikään konsti ei varmuudella estä flunssan tarttumista, mutta tutkimusten mukaan C-vitamiini saattaa lyhentää flunssan kestoa. C-vitamiinin saantia kannattaa lisätä heti, kun flunssan ensimmäiset oireet ilmaantuvat. Tyrni on yksi C-vitamiinipitoisimmista marjoista.

– Kaksi Tyrni Flavo C -tablettia sisältää saman verran C-vitamiinia ja tyrnin flavonoleja kuin suunnilleen 100 grammaa marjoja, toteaa Valioravinnon tuotepäällikkö Juha Sihvonen.

C-vitamiini on meille kaikille välttämätön vitamiini, ja sillä on useita todennettuja terveysvaikutuksia. Sen on todettu mm. edistävän normaalia vastustuskyvyn toimintaa, auttavan vähentämään väsymystä, suojaavan soluja hapettumisstressiltä sekä edistävän hermoston normaalia toimintaa.

Tyrni on ikivanha kasvi, joka on alun perin kotoisin Aasiasta. Tyrni kasvaa vaatimattomassakin maassa ja vaikeissa olosuhteissa, kunhan se saa tarpeeksi valoa.

– Tyrniä suojaavat sen sisältämät flavonolit: isoramnetiini, kversetiini ja kemferoli, selittää Sihvonen.

– Yksinkertaistetusti sanottuna flavonolit ovat marjan omia suoja-aineita, jotka suojaavat sitä esimerkiksi auringon säteiltä, kasvitaudeilta ja tuhohyönteisiltä – ja samoista flavonoleista on hyötyä meille ihmisillekin.

Teksti: Hymy
Avainsanat: flunssa, väsymys, vastustuskyky, C-vitamiini, Tyrni, flavonoli

Kommentit

Oma kommentti