Ullan vaihdevuosioireet katosivat

Mainos

Ulla Hautamäki, 55, joutui pari vuotta sitten toteamaan saman kuin lähes kaikki hänen ikätoverinsa: vaihdevuosioireet painavat ankarasti päälle. Onneksi tuttu homeopaatti osasi neuvoa oikean valmisteen.

Tammelassa asuva Ulla Hautamäki, 55, päätti jo 13-vuotiaana tyttösenä, että isona hänestä tulee leipuri. Ja se päätös piti. Ulla perusti 22-vuotiaana ikioman yrityksen nimeltä Ullan Pulla & Bebe. Toimintaan tuli kuitenkin taukoja, sillä perhe kasvoi voimalla: syntyi kolme poikaa ja tytär, jotka kaikki mahtuvat nykyään ikähaitarin 22-27 väliin. Ei siis ihme, että äidin aika ei riittänyt koko ajan pullabisnekseen.
Sitten tuli kuitenkin avioero, talo meni myyntiin ja samalla myyntiin meni Ullan kotitalon leipomohuone. Tuli alan vaihto, ja nykyään Ulla työskentelee konsulenttina kaupoissa, esittelee eri firmojen tuotteita ja kutsuu ohikulkevia kansalaisia maistiaisiin.
– Leipomista en silti ole lopettanut, sillä se on edelleen intohimoni, hersyvästi naurava Ulla toteaa.
– Olemme kahden nuorimmaisen kanssa kuuluisia possu-munkeistamme. Niitä syntyy yhä kolmikon hauskana yhteistyönä. Tutut asiakkaat löytävät possuja toreilta ja markkinoilta.

Ikä ei tule yksin

Ulla on nyt ollut sinkku seitsemän vuotta. Pari vuotta ennen eroa iski mahahaava, johon hän yhä syö estolääkitystä. Muuten terveys on rautaa ja kunto kiviaitaa. Ulla vakuuttaakin, että koko sakki on pysynyt terveenä ja että flunssatkin kiertävät heidät kaukaa.
Mutta kun mittariin kertyy vuosia, krempat ja erilaiset iän mukanaan tuomat vaivat lisääntyvät. Ulla sai vajaat pari vuotta sitten huomata, että vaihdevuodet olivat saapuneet kaikkine ikävine oireineen.
– Kevättalvella 2016 meni neljä kuukautta lähinnä valvoessa ja pyöriessä. Piti välillä hypätä toiselle puolelle sänkyä nukkumaan, kun oman puolen patja kuumotti. Välillä oli hervoton hiki, sitten taas tuli vilu. Vähitellen silmät alkoivat aueta: tää oli nyt sitten sitä, mistä paljon puhutaan.
– Kovasti se harmitti, kun keskellä yötä heräsi ja piti ruveta pyörimään. Tarvitsen kaiken lisäksi paljon unta, 9-10 tuntia joka yö, ja possumunkkiviikonlopun jälkeen menee hyvin 12-13 tuntiakin. Mutta nyt yöt menivät ihan pilalle. Alapäässäkin oli outoja tuntemuksia, ja niin hakeuduin gynekologille, aivan ihanalle sellaiselle. Kävimme oireiston läpi ja totesimme, että sitä se on. Hän kysyi, missä määrin tämä haittaa elämää, jolloin vastasin, että todella paljon ja vaikuttaa jaksamiseen. En kuitenkaan halunnut mitään geeli- ja hormonijuttuja, joten sovimme, että seurataan tilannetta. Katsotaan muutaman kuukauden päästä.
Ulla soitti muutaman päivän kuluttua tutulle diplomihomeopaatille Nina Laurellille, joka oli hoitanut perhettä aiemminkin. Hän kertoi Ullalle uudesta kalaöljyvalmisteesta, Ecolomega nimeltään. Hän suositteli sitä kaksi teelusikallista aamuin illoin ja pyysi olemaan luovuttamatta, ennen kuin kaksi viikkoa oli kulunut. Niinpä Ulla teki kiltisti mitä käskettiin.

Joku väänsi taikanappulasta

– Uskomatonta, mutta jo kahden ja puolen viikon jälkeen helpotti! Oli kuin taikanappulasta olisi käännetty. Neljän kuukauden tuska ja yöpyöriminen loppui. Kysyin ihmeissäni, että oliko tämä nyt niin kuin öljyn vaihto, johon hän totesi, että juuri siitä on kysymys. Koko putkisto sai uudet öljyt. Ja kun kolme viikkoa oli kulunut, huomasin yhtäkkiä, että olin nukkunut yhdeksän tuntia putkeen. Ihan uskomaton juttu ja fiilis nousi voimalla. Ei enää kylmää eikä kuumaa öisin, ei peittojen ja yöpukujen vaihtoja. Ilmeisesti elimistössäni oli ollut huutava puute niistä ainesosista, mitä Ecolomega sisältää, vaikka olin käyttänyt 20 vuotta laadukkaita omegatuotteita.
Tilanne on edelleen Ullan hanskassa. Tosin kerran kävi niin, kun oireet olivat poissa, että hän hieman lipsui annnostelussa. Otti Ecolomegaa hiukan silloin kun muisti.
– Sitten sieraimesta alkoi tulla oudonväristä vihreää limaa, jolloin soitin taas tutulle homeopaatille. Kerroin, että myös hikoilu ja yöheräily olivat palaamassa. Kun hän kysyi annostuksesta, kerroin ottaneeni sitä vain yhden teelusikallisen päivässä, johon hän totesi nopeasti, ettei se riitä. Kroppa tarvitsee sitä enemmän eikä pidä ruveta omin päin vähentelemään. Tottelin kiltisti, ja niin oireet katosivat taas. Nyt olen taas palannut lähes alkuperäiseen annostukseen eli ruokalusikallinen ainakin kerran päivässä.
– Kun tapasin gyniksen uudestaan kolmen kuukauden kuluttua, kerroin koko tarinan. Hän tyytyi siihen, hyväksyi eikä yhtään vastustellut.

Kiusana myös sähköyliherkkyys

Ulla Hautamäki kuuluu niihin superherkkiin ihmisiin, jotka saavat oireita sähköstä ja magneettikentistä. Häneen tämä vitsaus iski ryminällä jo vuotta ennen vaihdevuosioireiden ilmaantumista. Väsytti, päätä vihloi, sydän paukutti, muisti pätki ja pää pöpitti, niin kuin Ulla itse asiaa luonnehtii.
– Kaikki alkoi siitä, kun laitoin päälle lattialämmöt, jotka eivät olleet päällä vuoteen. Silloin räjähti. Otin irti kaikki töpselit seinistä. Jääkaapin edessä ei voinut seistä ja hellan vieressä oli haasteellista. Pakastinkin tuli vahingossa sulatettua. Kun joka puolella on sähköä, välttely on ainoa vaihtoehto. Ensimmäisenä kesänä pakeninkin monet kerrat mökilleni parantelemaan oloani, mökillä kun ei ole sähköjä. Kun palaan sähköttömältä mökiltä liikenteeseen, huomaan humahduksen päässä jo katuvaloristeyksessä, vaikka katuvalot eivät pala. Jos viereeni tulee joku, jolla on älypuhelin, tunnistan sen heti. Onneksi itselläni on seitsemän vuotta vanha kännykkä, se on pelastukseni.
– Omalla kohdallani kaikkein pirullisimmaksi oireiluksi osoittautui pään raju vihlominen milloin mistäkin kohdasta. Kiljahdin kivusta, kun radio/kännykkämasto ilmestyi metsän takaa tai kun älypuhelin tuli lähelleni. Sitten selvisi, että silmälasieni kehyksissä oli titaania/metallia, joten pääni oli kuin vahva magneettimasto, joka otti innokkaasti vastaan säteilyt ynnä muut, ja taas päässäni kilahti. Se oli tosi karmeaa aikaa. Kehykset vaihdettiin muovisiin ja olo helpottui valtavasti, kunnes nyt kahden vuoden jälkeen oli aika siirtyä täysin puusta valmistettuihin kehyksiin. Ei enää ruuveja, ei vihlomista.
– Nykyään nukun makuuhuoneessa, josta on katkaistu kaikki sähköt. On äärimmäisen tärkeää, että keho saa levätä ja parantua pitkän yön täysin ilman säteilyä. Ecolomegan säännöllisen käytön jälkeen ihmettelin homeopaatille, mikä on korjannut vaurioituneita sähköjohtoja sisälläni, kun ongelmat olivat vähentyneet aivan valtavasti kuukausia kestäneen sähkönvälttelyitteni jälkeen. Hän kertoi kyseisen kalaöljyn olevan omalta osaltaan tämänkin asian takana.
– Omat sähköjohdot alkavat olla kunnossa taas ja pystyn tekemään tämänhetkistä päivätyötäni konsulenttina. Rasvahapoilla on suuri merkitys ihmisen terveyteen.

Teksti:Reijo Ikävalko
Kuvat:Mika Lahtonen
Avainsanat: Ecolomega, Ulla Hautamäki, vaihdevuosioireet, Nina Laurell

Kommentit

Oma kommentti