Uutta energiaa tuli uskomaton määrä

Paula PesonenPaula Pesosella ei ollut juurikaan kokemusta ravintolisistä, kunnes hänen hyvä ystävättärensä vinkkasi monipuolisesta nestemäisestä ravintolisävalmisteesta. Seuraukset olivat mullistavat.

Joroisissa asuva puutarhuri Paula Pesonen, 41, on koko ikänsä työskennellyt paikallisessa Famifarm Oy -nimisessä yrityksessä. Yrityksellä on peräti satakunta työntekijää. Famifarm Oy tunnetaan paremmin Järvikylän salaateista ja yrteistä. Järvikylässä kasvatetaan ruukkusalaattia, kymmenkuntaa lajia erikoisruukkusalaatteja ja sen lisäksi repertuaariin kuuluu vielä koko joukko mausteyrttejä.

– Kun opiskelin puutarhuriksi, lähdin hakemaan harjoittelupaikkaa. Sain sen Järvikylästä ja jäin sille tielleni.

Reilut viisi vuotta sitten Paulan rintaranka alkoi oireilla niin ikävästi, että hän harkitsi jo työpaikan ja jopa alankin vaihtoa. Luultavasti rasittavat työasennot aiheuttivat sen, että ranka meni lukkoon. Onneksi työpaikasta järjestyi muita työtehtäviä.

– Rintarangasta ei löytynyt mitään leikattavaa, ja sain sen kuntoon liikunnalla. Mielestäni body combat auttoi siihen vaivaan. Body combat on yhdistelmä eri kamppailulajeja.

Paula on syntynyt Punkalaitumella.

– Pitää rehellisesti tunnustaa, että Joroisiin päädyin miehen myötä, Paula nauraa.

Paula on seurustellut konepuuseppänä työskentelevän Arto Pesosen, 45, kanssa jo parikymmentä vuotta. Naimisissa he ovat olleet vajaat kymmenen vuotta. Perheeseen kuuluu kaksi kissaa, Esteri ja Eetu.

– Miehen työpaikka on kymmenkunta kilometriä omasta työpaikastani, Paula kertoo.

”Ei aiempaa kokemusta”

Paula on rintarankaongelmiaan lukuun ottamatta ollut muuten koko ikänsä terve nainen, eikä hänellä ole mitään reseptilääkitystä. Myös luontaistuotteet ovat olleet hänelle koko lailla tuntemattomia.

– Sitten vanha työkaveri kertoi minulle Mivitotal Flexistä. Olin jo aikaisemmin ihan sattumalta lukenut netistä Remu Aaltosen käyttökokemuksia samasta valmisteesta ja kiinnostuin. Ystävättäreni suositteli Mivitotalia alkusyksystä ja minäkin päätin kokeilla. Ostin heti litran pullon ja nyt olen vankasti sitä mieltä, etten luovu tästä valmisteesta enää ikinä.

– Olen ottanut sitä nyt jo yli kuukauden päivät kaksi ruokalusikallista joka aamu. Mieskin käy pullolla, mutta ei ihan yhtä säännöllisesti kuin minä.

Paula koki aikamoisen yllätyksen jo ensimmäisen viikon aikana.

– Se oli ihan uskomatonta. Se energian määrä, mikä siitä tuli! Ei sitä voi sanoin kuvailla. Minulla on joka aamu tosi aikainen aamuherätys, sillä kello soi viideltä. Olen aikaisemmin ollut niin aamu-uninen, etten aamuisin jaksa tehdä mitään ylimääräistä. Syön aamupuuron, juon kahvin ja lähden töihin. Isännälle jäivät aina sängyn petaamiset sun muut aamuaskareet, mutta nykyään petaan sängyt joka aamu eikä se ole edes vaikeaa. Mieskin on huomannut, että jotakin kummaa on nyt tapahtunut.

– Kun on ollut semmoisia hommia, mitä on jätetty tekemättä periaatteella, että tehdään sitten joskus, niin nekin ovat nyt järjestyneet. Kaapit on käyty läpi ja siivottu, tyhjennetty ja heitetty kaikki vanhat, ylimääräiset ja turhat tavarat pois. Nyt on kaapit hyvässä järjestyksessä.

Tarkkana ravinnosta

Paula on hyvin liikunnallinen ja urheilullinen nainen.

– Kuntoilen paljon. Olen kesästä asti tehnyt viikottain vähintään viiden kilometrin juoksulenkin ja käyn myös koko ajan kuntosalilla. Käyn myös body combatissa ja body pumpissa. Kun aiemmin käytin säännöllisesti palautusjuomaa, en ole tarvinnut sitä enää kuin silloin tällöin. Tuntuisi vähän siltä, että Mivitotal auttaa palautumiseenkin.

Paula on tarkka myös ravintonsa suhteen.

– Meillä syödään aika vähähiilihydraattista ravintoa. Otimme käyttöön aika paljon maustamatonta rahkaa, johon sekoitimme runsaasti marjoja. Sen jälkeen eivät flunssat ja vatsataudit ole enää vaivanneet. Meillä on ollut monipuolinen ja täysipainoinen ruokavalio eikä minulla pitänyt olla mitään vitamiinien ja hivenaineiden puutostiloja, mutta mistä senkin tietää. Nyt ainakin huomaan olevani selvästi entistä pirteämpi.

Ihan alkumetreillä Paulan mieleen hiipi kuitenkin pikkuinen epäilyksen peikko, vaikka suosittelijana toimikin hyvä ystävätär.

– Ihan alkuun tein sellaisen virheen, etten lukenut käyttöohjeita. Otin Mivitotal Flexiä illalla, ja sen jälkeen ei uni ollut tullakseen. Kaikki vitamiinit ja hivenaineet kannattaa ottaa aina aamusella.

Ihan alkuun Paula nappasi viikon verran Mivitotal-juomansa raakana eikä sekoittanut sitä veteen tai mehuun, mutta nykyään hän laimentaa sen vedellä, koska juoman maku on sittenkin melko voimakasta.

– Ei se niin vahvan makuista ole, ettenkö saisi sitä alas semmoisenaan, mutta näin se menee ehkä vielä paremmin, hän toteaa.

Teksti: Reijo Ikävalko

Kuvat: Olli Jäntti

Terveys-Hymy 12-11

Teksti: Hymy
Avainsanat: energia, hyvinvointi, jaksaminen, ravintolisä

Kommentit

Oma kommentti