Varpun vaivat väistyivät

Varpu kärsii monista vakavista sairauksista, mutta on silti säilyttänyt iloisen elämänasenteensa ja aseistariisuvan huumorinsa. – Pari vuotta sitten löysin valmisteen, joka on parantanut monet vaivat ja nostanut myös yleiskuntoa.

Eläkkeellä oleva näyttelijä Varpu Reilin, 76, on varsinainen pakkaus. Tätä mummoa eivät pienet jutut näytä hetkauttavan.

– Kun multa kysytään, mites sä voit, mä vastaan että ihan hyvin mä voin. Mulla on silmälasit, kuulokoje, happirikastinkone, Tena-Leidit ja rollaattori. Mä olen rohmu, Varpu nauraa iloisesti.

– Lääkärit ei vaan ole meinanneet uskoa, kun mä olen näyttelijä, hän jatkaa.

– Olen kymmenen senttiä lyhentynyt osteoporoosin takia, mulla on astma-ahtautumatauti ja edellistalvena multa löydettiin keuhkosyöpä. Olen siis erittäin mielenkiintoinen tapaus. Olen silti pystynyt viime aikoina jakamaan rollaattorin ilosanomaa. Se on hyvä tanssikaveri.

Varpu myöntää, että kaikkein vaikein sairaus eli keuhkosyöpä on tupakan syytä. Sitä paloi aikoinaan aski päivässä.

– Sehän oli hienoa ja muotia aikoinaan. Kun naapurin isossa talossa oli juhlat, siellä oli ainakin neljää lajia tupakkaa.

Sukuperintöä

Varpu myöntää, että sairaudet ovat aika ajoin melkein sekoittaneet päätä. Hän saa monenlaisia lääkkeitä ja tunnustaa avoimesti, että aika ajoin hänellä on ollut mielialan häiriöitäkin. Niinpä hän joutui lopettamaan loppuunpalamisen takia näyttelijättären työt jo 56-vuotiaana. Tuli niin paha burn out, ettei hän pystynyt edes kävelemään kadulla.

– Siitä tuli varsinainen pysäytys. Olen aina ollut kauhea jännittäjä ja mulla on lapsesta asti ollut huono muisti, mikä on näyttelijälle kova paikka.

Varpu ehti kuitenkin näytellä noin 40 vuoden ajan eikä hän muista, kuinka monessa näytelmässä. Ura urkeni jo kouluaikoina harrastuksen kautta, mutta jonkinlaista sukuperintöäkin oli mukana.

– Äiti soitti huuliharpulla vuoron perään polkkaa ja virsiä. Isäkin on kuulemma joskus näytellyt, joten olen varmaan sieltä saanut hämäläistä hitautta. Mulla on kaksi lasta, joista toinen eli Johanna on myös näyttelijä, hän näyttelee Hämeenlinnan teatterissa.

Hämeenlinnassa asuu nykyään myös Varpu itse. Kaikkein kauimmin hän näytteli Lahdessa, yli 10 vuotta, mutta myös Raumalla ja Lappeenrannassa kului vuosikausia. Varpu on esiintynyt parissa elokuvassakin.

Moniin vaivoihin

Varpu luki pari vuotta sitten saksalaisesta Regulat-nimisestä entsyymivalmisteesta ja kiinnostui.

– Kun mulla on monta vaivaa, se mahtui mun järkeeni sillä tavalla, että se voisi korjata mua kokonaisvaltaisesti. Tuli heti mieleen, että se on mun juttuni. Ja olen kokenut monta yllättävää juttua sen tiimoilta. Olen käyttänyt sinistä Regulatia ja olen ottanut sitä sekä sisäisesti että suihkeena.

Ihan ensimmäiseksi Varpu huomasi, että se poisti kipuja.

– Mulla oli hirveät selkä- ja niskasäryt ja olen vielä rynninyt nikamani tohjoksi. Regulat on myös maailman paras kampausneste. Kun rupesin vähän kaljuuntumaan, huomasin hyvin pian, että se alkaa ihan selvästi kasvattaa uutta hiusta tilalle.

Kun päätä tai otsaa särkee, Varpu sivelee sitä kasvoihin.

– Se toimii myös silmiin ja poskionteloihin. Myös haavat paranevat sen avulla nopeammin. Olen kova hikoilemaan ja vilustun helposti, jolloin huuleen iskee usein herpes. Sekin häviää Regulatin avulla.

– On se vaan siunattu lääke. Se on kohottanut myös yleiskuntoa ja tuonut runsaasti lisää vireyttä.

Teksti Reijo Ikävalko

Kuva Mika Lahtonen

Terveys-Hymy 12-14

Teksti: Hymy
Avainsanat: haava, herpes, kaljuuntuminen, kipu, särky, virkeys, yleiskunto

Kommentit

Oma kommentti