Vatsa hyvin, kaikki hyvin!

Koulutusjohtaja Auli Hedman on nuoruusvuosistaan asti kärsinyt monenkirjavista vatsaoireista, mutta nykyään hän on päässyt niiden kanssa sinuiksi. Hän on ryhtynyt myös auttamaan muita samoista ongelmista kärsiviä.

Auli Hedman on businessmaailmasta kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin pariin kouluttautunut valmentaja ja terapeutti, joka pitää omaa hyvinvointihoitolaa Oulussa. Hän myös kouluttaa hyvinvointiasioissa ihmisiä ja yrityksiä ympäri Suomea.

– Päätyökseni toimin Life Coach Academyssä koulutusjohtajana. Life Coach Academy toimii yhteistyössä kesäyliopistojen kanssa ja sen missio on kehittää Suomeen laadukas LCA Life Coach -koulutusohjelma, joka nostaa alan standardit korkealle ja ammattitaitoiselle tasolle.

Isomman kimmokkeen alalle Auli sai, kun rahoitti 15-vuotiaana opintojani työskentelemällä luontaistuotekaupassa.

– Sain silloin opiskella kauppiaan avustuksella luontaistuotealan perusasiat ja myöhemmin itse sairastuttuani tarvitsinkin saamaani tietoa oman terveyteni palauttamiseen.

Terveellinen ravitsemus, sopivasti liikuntaa ja lepoa sekä tasapaino itsensä ja ympäristön kanssa on ainoa tie hyvinvointiin.

– Olen itse kärsinyt vakavista ruuansulatuskanavan häiriöistä ja siksi olinkin riemuissani, kun Suomeen saatiin pari vuotta sitten Renew Life -tuoteperhe. Se on Pohjois-Amerikan suosituin elimistön puhdistukseen- ja ruoansulatuskanavan kokonaisvaltaiseen hoitoon keskittynyt tuotesarja.

Syö mitä suosittelee

Sarja on voittanut useita palkintoja ja tuotteiden kehittäjä on tunnettu amerikkalainen ravintoasiantuntija Brenda Watson, jolla on erittäin kokonaisvaltainen ja uusimpiin tutkimustuloksiin perustuva näkemys terveydestä ja varsinkin ravintolisien käytöstä.

– Koska olen ollut alalla jo 25 vuotta, olen nähnyt monenmoista tuotetta ja tuotesarjaa, joiden tasosta ja markkinoinnista en voisi mennä takuuseen. Olen oppinut todella kriittiseksi ja vaativaksi sen suhteen, mitä ravintolisiä käytän ja kuinka niiden valmistus- ja markkinointiprosessit hoidetaan. Käytän tuotteita itse oman vatsani hoidossa sekä suosittelen niitä myös asiakkailleni, jotka lähes poikkeuksetta ovat kehuneet tuotesarjaa.

Renew Life -tuotteet valmistetaan ilman keinotekoisia lisä-, säilöntä-, sidos- tai väriaineita. Tuotteiden pohjana on ajatus ruoansulatuskanavasta ja suolistosta terveyden perustana.

– Käytän itse sarjan maitohappobakteereita ja entsyymivalmisteita päivittäin tukemaan herkkää vatsaani ja vahvistamaan ruoansulatusta. Lisäksi teen puhdistuskuurin vähintään pari kertaa vuodessa. Koen sen virkistävän aineenvaihduntaani, se pitää ihoni hyvänä ja ennaltaehkäisee tunkkaista oloa. Pure Cleansen aikana oloni on mitä mainioin, ja koska teen reissutyötä, tuote on lisäksi helppo ottaa myös työmatkoille mukaan.

Auli Hedmanin omat vatsavaivat alkoivat 12 vuotta sitten raskauden myötä. Ne tulivat yllättäen ja tilaamatta niin kuin faksi entiselle pääministerille. Alkuun oireet ilmenivät vatsakipuna ja turvotuksena, mutta lopulta vaivan nimeksi osoittautui suolistotulehdus.

Liikaa viljaa ja sokeria

Kaiken lisäksi Auli allergisoitui suolistosairauksiin tarkoitetulle lääkkeelle, joten hän joutui hakemaan apua luonnon keinoista ja uudenlaisesta ruokavaliosta.

– Arveltiin myös, että lapsena syödyt runsaat antibioottikuurit olivat osaltaan vaivojeni takana. Kun tulin raskaaksi ja oli vähän stressiä, nämä jutut pösäyttivät vatsani huonoon kuntoon. Ennen raskautta minulla ei ollut minkäänlaisia vatsavaivoja. Keliakia on poissuljettu.

Kesti kaksi vuotta, ennen kuin Auli sai vatsansa parantumaan.

– Jätin viljat ja sokerit pois sekä lisäsin maitohappobakteereita, entsyymeitä, kalaöljyjä ja muita ravintolisiä. Aloin myös syödä yksinkertaista puhdasta ruokaa. Me suomalaiset syömme yleensäkin väärin: monellekaan eivät sovi gluteenia sisältävät tuotteet ja sokerit. Syömme liikaa hiilihydraatteja ja käytämme liikaa prosessoitua ruokaa, syömme liikaa vähän kaikkea. Tiettyjen hiilihydraattien ja sokerien vähentäminen auttaisi useimpia.

Auli painottaa myös stressin välttämistä ja yleensäkin elämänhallintaa. Hän tosin itse luonnehtii itseään yrittäjäperheestä lähtöisin olevaksi työhulluksi ja yliaktiiviseksi tättähääräksi, jolla on ainakin viisi eri terapeutin tutkintoa ja halu kehittää itseään koko ajan lisää.

– Kiireisen elämänrytmin tasoittamiseksi käyn runsaasti erilaisissa kehoterapioissa kuten akupunktiossa ja hierontahoidoissa, harrastan joogaa ja meditoin päivittäin. Olen siis löytänyt oman kauhun tasapainoni yhdistelemällä sopivat hyvän olon lähteet itselleni sopivalla tavalla!

Teksti Reijo Ikävalko

Terveys-Hymy 3-14

Teksti:Polar Pharma
Avainsanat: hyvinvointi, ravinto, ruoansulatus, ruokavalio, suolisto, vatsa

Kommentit

Oma kommentti