Virtsausvaivat loppuivat luontaisin keinoin

Jouni VäisänenJouni Väisänen alkoi reippaat viisi vuotta sitten kärsiä pahoista virtsausvaivoista. Lääkäri totesi pahan tulehduksen ja suurentuneen eturauhasen.

Jouni Väisänen, 57, lähti kesälomille veljensä mökille Degerforsiin Ruotsiin vuonna 1975 – ja on yhä samalla lomareissulla. Oulusta kotoisin oleva Jouni on ammatiltaan kaukolämpömiehiä ja hän on tehnyt hitsaajan töitä koko ikänsä. Nykyinen työntantaja on TML, joka tekee alajakokeskuksia. Sitä ennen Jouni paiskoi kaukolämpöhommia kymmenisen vuotta toisessa firmassa ja hän on ehtinyt tehdä saman verran töitä myös Norjan puolella.

Jouni on eronnut ja hänellä on neljä aikuista lasta, kaksi tyttöä ja kaksi poikaa. Nykyisen elämänkumppaninsa, apuhoitajana työskentelevän Irma Korvan, 54, kanssa hän on pitänyt yhtä jo yhdeksän vuotta. Pariskunta asuu Södertäljessä, jonne Jouni rantautui jo 14–15 vuotta sitten.

–Olen sekä Suomen että Ruotsin kansalainen. Suomessa käyn pari kertaa vuodessa. Oulussa asuu edelleen sisko, hänen lapsensa ja lastenlapsensa, mutta se sama velipoika, jonka mökille tulin kesällä 1975, asuu nykyään Norjassa.

–En osannut sanaakaan ruotsia, kun jäin maahan, mutta nyt se jo sujuu. Suomalaisiin suhtaudutaan Ruotsissa nykyään tosi hyvin, ruotsalaisilla kun on murheita nykyään jo ihan muunmaalaisten kanssa.

Paha krooninen tulehdus

Jouni on ollut koko ikänsä terve mies, mutta runsaat viisi vuotta sitten hänelle alkoi ilmaantua virtsaamisvaikeuksia. Vaiva kehittyi pikkuhiljaa, ja lopulta sen kanssa oli mentävä lääkäriin.

–Viimeisten tippojen aikana sattui mahan pohjaan hirveän kipeästi, Jouni muistelee.

–Lääkäri tutki peräaukon kautta eturauhasta ja totesi pahan kroonisen tulehduksen, eturauhanen oli myös suurentunut. Tästä lääkärireissusta on nyt aikaa kolme ja puoli vuotta. Vaivoja oli ollut suurin piirtein saman ajan.

–Sain lääkäriltä kolme tosi kovaa mömmökuuria, siinä oli antibiootteja ja penisilliiniä ja ties mitä. Kovinta kamaa mitä löytyi. Kuurit auttoivatkin, mutta kun ne loppuivat, vaivat alkoivat vähitellen palata takaisin.

Sitten puuttui kohtalo peliin. Jouni ja Irma ostivat vanhan kesämökin, jonne sähkötöitä tuli tekemään Matti Katiska. Terveys-Hymy on kirjoittanut hänen kokemuksistaan 03/2009 ja juttu on edelleen luettavissa www.terveyshymy.fi -nettisivuilla.

Karin havupuu-uutejuoma–Matti mainitsi Karin Havupuu-uutejuomasta ja kertoi omista syöpäsairauksistaan ja positiivisista kokemuksistaan juoman kanssa. En ole koskaan uskonut luontaistuotteisiin ja olen pitänyt niitä ihan huulena, mutta kun Matti aikansa kehui juomaa, päätin tilata sitä korillisen. Ajattelin kai, ettei siinä voinut mitään hävitä.

Eläkkeelle terveenä!

Jouni alkoi ottaa juomaa aamuin illoin kaksi desilitraa kerrallaan eli joi siis tavallaan tuplasatsin.

–Huomasin muutoksen jo parin viikon sisällä. Tuolloin en enää syönyt mitään lääkärin lääkkeitä. Pissaaminen alkoi kääntyä selvästi parempaan suuntaan. Olen siitä lähtien juonut sitä ihan samalla annostuksella eikä ole suomeksi sanottuna ollut pienimpiäkään kusivaikeuksia.

–Voi sanoa, että kaaret ovat pidentyneet kuin suomalaisilla keihäänheittäjillä kesän mittaan! Saan kuitenkin olla tarkkana eturauhaseni kanssa, sillä se on herkkä kylmälle. Olen ikäni istunut töissä kylmien rautojen päällä.

Mitään terveysmurheita ei Jounilla enää ole, kun polvivaivakin hellitti.

–Sekin tapahtui aika pian sen jälkeen, kun rupesin juomaan Havupuu-uutejuomaa, mutta voihan se olla ihan sattumaakin. Tuntuu kuitenkin vähän ihmeelliseltä, että kyse olisi ollut silkasta sattumasta, sillä ehdin käyttää tukisukkaa polvessa kolmisen vuotta.

–Eläkkeelle on vielä kahdeksan vuotta aikaa, ja kun käytän tätä juomaa, niin minähän pyyhkäisen duunia seitenvitoseksi asti.

Jouni on kertonut kokemuksistaan myös työkavereilleen, jotka ovat saaneet avun vieläkin pahempiin tulehduksiin.

–Jos on vastaavia vaikeuksia, ei siinä ainakaan mitään häviä.

Teksti: Reijo Ikävalko

Kuvat: Marianne Sohlman

Terveys-Hymy 3-11


Havupuu-uutejuoma

Turun yliopistossa tutkittu luonnon antioksidantti länsirannikon männystä. Tutkimuksiin perustuvien kemiallisten havaintojen ja havupuu-uutejuomaa käyttäneiden henkilöiden kokemusten perusteella sen hyvää tekevä sisältö ei ole pelkän uskon varassa.

Havupuu-uutejuoma

Teksti:Ravintorengas
Avainsanat: eturauhanen, havupuu-uutejuoma, Karin havupuu-uutejuoma, virtsaaminen, virtsausvaiva

Kommentit

Hyvää ainetta.Suosittelen.Mutta jos ei raski ottaa tehokuuria.Kyllä se on minut parantanut kroonillisesta sairaudesta.Sitä pitää juoda reilusti jos meinaa vakava tauti iskeä päälle.Mutta jos henki on jonkun satasen arvonen, niin joutaahan sellainen köyhä kuolla!!!.Luonnollista karsintaa.Nuukailee väärässä asiassa.Kyllä jämpti on näin.Parasta ainetta mitä on keksitty.Suosittelen Pertillekkin.Taidan tästä lähteä hörpyt ottamaan.

Mäntyuutejuomakin on aikanaan tutkittu. Siinä oli paljon erilaisia ainesosia,ihan tasan samoja, mitä vesijohtovedessäkin on. Mäntyä sille lienee joskus näytetty. Sitä myi ensimmäiseksi Markus Räsänen,jonka perintöä nykyinenkin valmistus on. Räsänen itse kuoli keuhkosyöpään, joten eipä tuosta hänellekään erityistä apua ollut.

eräs mies joi myöskin tätä litkua,kuoli eturauhassyöpään 60v.

Oma kommentti