Voimaruoka auttaa Sauli Koskista

Sauli Koskinen on tuttu televisiosta ja lehtien palstoilta. Sauli syö terveellisesti ja ottaa myös ravintolisiä. Erityisen innostunut hän on superruuista.

Hyvinkääläinen Sauli Koskinen, 30, sai pyöreät vuosikymmenet täyteen viime maaliskuussa. Kolmenkympin kriisiä hän ei tunnusta sen pahemmin potevansa, mutta kiinnittää huomiota terveysasioihin ja hyvässä kunnossa pysymiseen.

Sauli on vaikuttanut myös viihdetoimittajana, mutta nämä työt ovat viime aikoina jääneet vähemmälle. Juuri tällä hetkellä hän tekee runsaasti juontokeikkoja kautta koko maan. Esiintymispaikat vaihtelevat pienemmistä miljöistä tavarataloihin. Isompiakin kuvioita on tulossa, mutta niistä Sauli ei vielä suostu puhumaan halaistua sanaa.

Sauli on matkustellut hyvin paljon jo nuoruusvuosistaan asti, joten muodollinen koulutus on jäänyt pakollisiin kuvioihin. Sitäkin enemmän hän sanoo käyneensä elämänkoulua. Hän on kuitenkin aina palannut kotimaisemiinsa Hyvinkäälle, ja niinpä hän nytkin asuu lähellä lapsuudenkotiaan ja suorastaan saman kadun varrella.

”Treenaan 
säännöllisesti”

Koska Sauli on vasta kolmekymppinen, mitään vakavaa sairautta tai onnettomuutta ei onneksi ole osunut kohdalle. Hän haluaa kuitenkin torjua kaiken maailman kremppoja pitämällä itsensä hyvässä kunnossa.

– Pidän itsestäni hyvää huolta, treenaan säännöllisesti ja katson aika tarkasti, mitä syön, hän kertoo.

– Treenaan ihan omaksi ilokseni ja oman hyvinvointini takia. Saan siitä paljon energiaa. Teen vähintään viisi kertaa viikossa jotain, viimeksi eilen heitin kympin lenkin ja vielä tänään olen menossa salille. Personal trainer Jari Sorsa on tehnyt minulle ohjelmat, ja hänen kanssaan treenaan kerran viikossa Helsingissä. Muina aikoina treenaan kotimaisemissa Hyvinkäällä.

– Mitään sen kummempia tavoitteita ei ole, en ole mihinkään kisoihin tähtäämässä, mutta treenaaminen sinänsä kiinnostaa kovasti. Tiedä vaikka jossakin vaiheessa kehittäisi siitä ammattiakin.

Saulilla on jonkin verran urheilutaustaa myös nuoruusvuosiltaan, jolloin hän pelasi muun muassa jalkapalloa. Kaikki muutkin lajit ovat kiinnostaneet häntä, mutta telkkarista hän ei juuri seuraa urheilua. Hän urheilee mieluummin itse.

Ruuan suhteen Sauli sanoo olevansa aika tarkka, joskin hän tunnustaa, että kerran viikossa voi vähän lipsua myös mielitekojen suuntaan. Makkaraan hän ei kuitenkaan koske.

– En tykkää kamalasti kalaruuistakaan, vaikka tiedän niiden olevan terveellisiä. Meren elävistä kyllä pidän ja voin syödä kalaakin, jos joku sitä on laittanut, mutta mitään varsinaista herkkua se ei ole. En pidä makeista juomistakaan eikä limua löydy minun jääkaapistani. Lempiruoka on varmaan itse tehdyt lihapullat ja perunamuusi. Tykkään ruuanlaitosta, mutta en osaa sanoa, kuinka taitava kokki olen. Kun teen ruokaa, en tarvitse mitään reseptejä.

Superfood sopii Saulille

Terveellisen ja monipuolisen ruuan lisäksi Sauli ottaa säännöllisesti myös ravintolisiä. Päivittäisannokseen kuuluu vitamiineja, hivenaineita, rasvahappoja ja muitakin valmisteita, mutta erityisen ihastunut hän on superruokiin.

– Tutustuin Harmonian Voimaruuan 360 Wholefoodiin joskus loppukesästä ja olen todennut sen sopivan minulle oikein hyvin. Käytän sekä vaniljan että suklaan makua, mutta vanilja on suosikkini. Yleensä teen 360 Wholefoodista smoothieita, joita nautin ihan päivittäin tai ainakin silloin, kun treenaan. Usein laitan vaniljaan sekaan pakastepuolukoita, hiukan mantelimaitoa, mehukeittoa, kaurahiutaleita ja koivusokeria, jolloin siitä tulee hiukan vispipuuromainen sekoitus. Se käy hyvin aamupuurosta.

– Olen tehnyt ruokavalio-ohjelmani yhdessä personal trainerin kanssa ja otan mukaan sellaisia superruokia, jotka sopivat minulle. Mistään superfoodista ei ole haittaa, kyse on puhtaista ruoka-aineista, jotka antavat lisäpotkua etenkin silloin, kun treenaa kovaa.

Saulilla on Harmonian Voimaruuan 360 Wholefoodista pelkkää hyvää sanottavaa.

– Olen käyttänyt ravintolisiä vuosien mittaan aika paljon, ja jotkut proteiinipohjaiset jauheet ovat joskus aiheuttaneet turvotusta. Tämä valmiste ei sitä tee, sillä mukana on lisäksi kuituja ja muitakin ravintorikkaita ainesosia. Se on siis hyväksi myös vatsalle.

Teksti Reijo Ikävalko

Kuvat Matti Matikainen

Terveys-Hymy 1-2016

Teksti:Harmonia
Avainsanat: Sauli Koskinen, superfood, voimaruoka

Kommentit

mp että tätä artikkelii roastas tänää kilpaa melkein 30 00 abii TT yo:ssa.XDXDXD
Saulin piilomainonta kyl tuhottiin huolella ja monesti. lool

Mp että tätä artikkeliin roastas tänää kilpaa melkein 30 00 abii äikän TT. Matti ja sen piilomainonta tuhottiin kyl kunnol. XDXD loool

Oma kommentti