Vyöhyketerapeutti on tyytyväinen hierontavoiteeseen

Marja TikkaMarja Tikka on jo useita vuosia käyttänyt vyöhyketerapeutin työssään kotimaista, jaloille tarkoitettua hierontavoidetta.
– Luontaishoitajana arvostan sitä, että tuote on valmistettu puhtaista ja luonnonmukaisista raaka-aineista, hän toteaa.

Pyhäjärvellä asuva Marja Tikka, 41, on pyrittänyt omaa yhden naisen Voi Hyvin -nimistä luontaishoitolaansa jo lähes kymmenen vuotta. Hän työskenteli aikaisemmin monenlaisissa kaupan alan töissä, mutta teki täydellisen suunnanmuutoksen jäädessään äitiyslomalle odottaessaan esikoistaan. Päätös syntyi suurelta osin hänen omien ongelmiensa siivittämänä.

– Sairastelin poskiontelotulehduksia melkein kroonisesti ja lähdin hakemaan itselleni helpotusta. Tätä kautta syntyi myös päätös oman hoitoalan yrityksen perustamisesta.

Tikan perhe on yrittäjähenkinen, sillä myös Marjan aviomies Ari, 43, tekee töitä oman firmansa piikkiin. Ari askartelee Pyhäjärvellä nuohous- ja ilmastointipuhdistustöiden parissa. Pikkutikkoja on kolme: Pietari, 12, Santeri, 10 ja Emilia, 7.

Marja tekee pääasiallisesti koko kehon vyöhyketerapiaa, mutta alun perin hänen repertuaariinsa kuului muitakin hoitoja kuten intialaista päähierontaa ja aromaterapiaa, mutta hän päätti kuitenkin keskittyä vyöhyketerapiaan, joka oli kaikkein eniten hänen sydäntään lähellä ja myös työllisti parhaiten. Marja päätti, ettei hän enää lähde sooloilemaan muille aloille. Päivässä hän ehtii ottaa vastaan viitisen asiakasta.

Pyhäjärvellä on toinenkin vyöhyketerapeutti, mutta Marja kokee hänet pikemminkin yhteistyökumppanikseen kuin kilpailijakseen. Kumpikin käy toisen luona saamassa hoitoja.

– Vyöhyketerapiassa käsitellään koko keho. Heijastealueilla liikutaan sormin ja laajemmin ottein koko kädelläkin, mutta myös vyöhykepuikkojen kanssa, sillä jotkut pisteet ovat niin pieniä, ettei työ onnistu ilman puikkoja. Esimerkiksi korvien aluepisteet ovat niin pieniä, että niitä on pakko painella puikoilla, Marja selvittää.

– Isompia alueita on selässä, reisissä ja säärissä, ja niitä käsitellään hieronnan tyyppisin liikkein. Tässä hoidossa kaiken perusta on kuitenkin jalkapohjien käsittely, sillä sieltä löytyvät kaikkien elinten heijastealueet.

– Näin saadaan ihminen rentoutumaan hyvin tehokkaasti. Jo se, että ihminen pystyy rentoutumaan, vie yleistä hyvinvointia eteenpäin, ja elimistön omat parantavat mekanismit lähtevät käyntiin.

Marja sanoo, ettei tyyppiasiakasta ole olemassa, sillä naisia ja miehiä käy hoidossa yhtä paljon, ja ikäskaala vaihtelee vauvasta vaariin. Kaikkein eniten hänen luonaan käy työikäisiä ihmisiä.

– Asiakkaitten kremppakirjo on hyvin laaja. Ensimmäisenä mieleen tulevat tuki- ja liikuntaelinten ongelmat, hermopinteet, aineenvaihdunnalliset ongelmat, hormonaaliset ongelmat, uupumus ja unettomuus.

Kun Marja käsittelee asiakkaansa jalkapohjan vyöhyketerapeuttisesti, hän hieroo sen lopuksi oikein kunnolla, ja tässä työvaiheessa hän on vuosien mittaan kokeillut monenlaisia voiteita ja hierontaöljyjä.

– Kolme, neljä vuotta sitten sain käsiini ensimmäisen kerran Relaxant Jalkavoiteen, johon ihastuin heti ja olen käyttänyt sitä siitä lähtien säännöllisesti. Siinä on jokin sellainen ominaisuus, jonka ansiosta sillä on hirveän hyvä hieroa. Olen kokeillut myös Relaxant-lihasrentouttajaa muualle kehoon, mutta pääsääntöisesti käytän kuitenkin Jalka-Relaxantia.

Jalka-Relaxantia kutsutaan myös ”Lapin jätkän kaviovoiteeksi”, mutta se soveltuu yhtä hyvin myös pohjoisen ja etelän leideille.

– Siitä jää tosi kiva, lämpöinen ja pehmeä fiilis jalkoihin, Marja tiivistää.

– Käytän sitä itsekin, koska meidän koko perheemme jääkiekkoilee ja välillä Jalka-Relaxantia on laitettava kipeisiin lihaksiin. Pelaan harrastuksekseni Pyhäjärven Pohdin naisten edustusjoukkueessa. Me touhuamme harrastesarjassa, mutta on meillä turnauksiakin kerran kuussa, jolloin on aina kaksi peliä kerrallaan. Treenit ovat kahdesti viikossa ja täytyy myöntää, että koko perhe vietää aikaansa jäähallilla aika paljon. Välillä käydään kuitenkin kotona nukkumassa!

Teksti: Reijo Ikävalko

Kuva: Janne Falck

Terveys-Hymy 04-10

Teksti:Detria
Avainsanat: jalkahoito, lihasrentoutus, vyöhyketerapia

Kommentit

Oma kommentti