Yhdessä yössä putosi 4 kiloa

Camilla KovanenPieksämäkeläisellä Camilla Kovasella on hyviä kokemuksia yhden yön kestävästä elimistönpuhdistuskuurista. Hän on tehnyt sen nyt kaksi kertaa ja aikoo toteuttaa samanlaisen pikapaaston heti joulun herkkuhetkien jälkeen.

Markkinointiassistentti Camilla Kovanen, 30, on kolmen pienen lapsen äiti. Jasmin on 9-vuotias, Julia viisivuotias ja pahnanpohjimmainen Markus on nelivuotias. Camillan aviomies Ari työskentelee ilmastointiasentajana.

–Kävin koulunkäyntiavustajakoulun ja myös talouskoulun, mutta huomasin hyvin pian, etteivät ne olleet omaa alaani, Camilla kertoo. – Olen hyvin tyytyväinen nykyiseen työhöni ja tätä kautta olen tutustunut paremmin myös käyttämääni elimistön puhdistuskuuriin. Työskentelen Pieksämäellä entisen Fitlinen eli nykyisen Vitacomin palveluksessa. Vitacom markkinoi ja tuo maahan C24-tuotetta.

– Olin ensimmäisen kerran eli viime keväänä valmistetta kokeillessani vielä kotiäiti eikä nykyisestä työstäni ollut mitään tietoa. Olin herkutellut hiukan liikaa, tunsin voivani huonosti ja menin luontaistuotekauppaan hakemaan apua. Oli pakko tehdä jotakin, kun olo oli jotenkin turvonnut. Monesti kotiäiti syö lasten ruokien jämiä, voi huonosti ja lihoo. Minullakin oli sellainen tunne, että elimistössä oli turhan paljon kuona-aineita.

Camilla kertoi luontaistuotekaupassa, ettei hän halunnut ruveta pitkälliselle paastolle, ja niinpä hän sai kuulla C24-puhdistuskuurista, joka aloitetaan klo 17 ja joka on käytännössä valmis yhdessä yössä. Piti vain juoda neljä pussia jauhetta ja katsoa, että vessa oli lähellä ja vapaana.

– Vatsa alkoi tosiaankin toimia ja vessassa sai istua pitkään, mutta samalla kaikki kuona-aineet poistuivat. Suoli tyhjeni täysin. Koska kaikki ylimääräiset nesteet poistuvat elimistöstä, tällaisen kuurin jälkeen on helppoa aloittaa laihdutus. Minulta lähti yhdessä yössä neljä kiloa ja jatkoin sen jälkeen laihdutusta niin että kesäksi painoni oli yhdessä kuukaudessa pudonnut seitsemän kiloa. Muutama kilo tuli kesän aikana herkutellessa takaisin, mutta toistin kuurin kesän jälkeen, jolloin tilanne parani huomattavasti.

Camilla sanoo kokemuksesta, ettei C24-kuuria kannata aloittaa kesken työviikkoa. On oltava joko viikonvaihde tai muuten vapaata tiedossa, ja kuten sanottu, reitti vessaan on oltava koko ajan selvä. Hän toteaa myös, ettei tällaista kuuria ole suositeltavaa tehdä sen tehokkuuden vuoksi kuin kolme, neljä kertaa vuodessa. Kuuria ei suositella raskaana oleville, imettäville, säännöllistä lääkitystä käyttäville eikä heikkokuntoisille. C24 ei sovi jotakin suolistosairautta potevillekaan.

– Vessassa ei tarvitse juosta kuin muutama tunti, Camilla kertoo. – Kun aloitan kuurini klo 17, rupean nauttimaan juomaa yhdessä verigreipin kanssa, sillä veden kanssa otettuna juoma ei ole ihan kaikkein parhaimman makuista. Vettä saa tänä aikana juoda, mutta muu syöminen on lopetettava. Klo 19 otetaan toinen pussi ja vielä klo 21 oliiviöljyä greippimehun kanssa. Vatsan aktiivinen toiminta rauhoittuu yöksi, ja saa nukuttua yönsä aivan kunnolla vessassa ravaamatta. Aamulla kuudelta ja kahdeksalta nautitaan vielä yhdet annokset.

– Kun kuuri on ohi, seuraavana päivänä kannattaa syödä vielä kevyesti. Keitot ja salaatit ovat sopivaa ruokaa. Maitohappobakteerien käyttö on myös hyväksi, sillä ne auttavat hyvän bakteerikannan muodostumisessa puhdistuneeseen suolistoon. Iltaan mennessä tilanne on jo samanlainen kuin ennen kuuria. Olo kuurin jälkeen on aivan ihanan kevyt ja energinen! Olisin kuurin jälkeen valmis vaikka pesemään ikkunoita, sillä hyvää oloa ja voimia on niin paljon.

Camilla naureskelee, että hänellä on Ruotsissa asuvan siskonsa ja Suomessa asuvien tätiensä kanssa jatkuva laihdutuskilpailu meneillään. Koko sakki on jo kokeillut C24-kuuria ja hyväksi havainnut. Camillan siskolta lähti ensimmäisen kuurin jälkeen painosta kolme kiloa, ja nyt hän aikoo toteuttaa lähiaikoina kuurin uudestaan.

– Olin aiemmin kokeillut pitempiä paastoja, mutta niillä ei ollut minuun mitään vaikutusta. Kiloakaan ei lähtenyt pois eikä olo muuttunut yhtään virkeämmäksi. Voi olla, että tämän kuurin teho perustuu nimenomaan sen nopeuteen. Lisäksi se on hyvin helppo toteuttaa. En muutenkaan tykkää olla kauan syömättä, joten yhden illan homma sopii meikäläiselle kaikkein parhaiten.

Camilla on kertonut C24-kuurista myös lääkärille – eli omalle isälleen.

– Isä toimii Ruotsissa työterveyslääkärinä. Lähetimme hänelle näytteitä Vitacomin tuotteista, mistä hän ei tiennyt aikaisemmin mitään. Nyt hän käyttää niitä jo itsekin ja kehuu kovasti. C24-kuuria vastaan hänellä ei ollut mitään. Hän sanoi, että jos sen jälkeen voi hyvin, niin mikäs siinä. Siitä hän kuitenkin muistutti, ettei tällaista kuuria saa tehdä kovin usein, sillä silloin elimistö kärsii siitä.

Teksti: Reijo Ikävalko

Kuva: Mervi Sarenius

Terveys-Hymy 1-2007

Teksti:Vitacom Pharma
Avainsanat: aiheenvaihdunta, elimistön puhdistus, kuona-aineet, laihdutus, päästö

Kommentit

Oma kommentti