Ylikonstaapelin naama ei enää punoita

Pertti pasanenRovaniemeläinen liikkuvan poliisin ylikonstaapeli Pertti Pasanen on kärsinyt herkästi punoittamaan äityvistä poskistaan koko aikuisikänsä.

– Jos on ollut tien päällä auringonpaisteella ratsiassa koko päivän, illalla on ollut helkkarinmoinen naaman punoitus. Niin kuin olisi viikon juonut, ylikonstaapeli Pasanen viisastelee.

Kun nimi on Pertti Pasanen, on selvää, että kaverit haukkuvat Spedeksi. Eikä siinä vielä kaikki.

– Spede oli juuri kuollut, kun rupesin tekemään autokauppoja Hesarista näkemäni lehti-ilmoituksen perusteella. Kun soitin ja sanoin, että täällä puhuu Pertti Pasanen, minulle vastattiin, että mitäs ilveilyä tämä on. Sanoin olevani elävä ihminen, ja kyllä minä sen auton ostin ja kävin vielä hakemassakin, rovaniemeläinen ylikonstaapeli Pertti Pasanen, 57, naureskelee.

Ylikonstaapeli Pasanen on työskennellyt Rovaniemen liikkuvassa poliisissa koko ikänsä. 36 vuotta tuli juuri täyteen ja eläkepäivät koittavat ensi maaliskuussa, joten aamukampa taitaa olla jo hankittuna.

Rovaniemellä syntynyt Pertti on toista kertaa naimisissa. Ensimmäisestä kattauksesta on kaksi lasta, jo aikuiset tyttö ja poika. Nykyinen puoliso Satu, 45, työskentelee huoltamoalalla. Uusi liitto on vasta vajaan vuoden ikäinen, joten lyhyen ajan sisään Pertille on tapahtunut tai on tapahtumassa paljon.

– Käsittämättömän terve olen ollut, hän myhäilee. – Vasta viime vuonna olin ensimmäisen kerran koko työurani aikana sairauslomalla. Jouduin nuhan ja verenpaineen takia olemaan töistä poissa kaksi viikkoa, mutta 36 vuotta ehti kulua, etten yhtään sairaustyöpäivää ollut hommista poissa.

Pertti on saanut korkean verenpaineensa sukuvikana. Verenpainetta hänellä on arvatenkin ollut jo pitkään, mutta lääkitys alkoi vasta viime vuoden helmikuussa. Vaikka paineet olivat jossakin vaiheessa hyvin korkealla, ne pysyvät nyt lääkkeiden avulla kurissa. Pertti tosin toteaa, ettei verenpaine haitannut eikä häirinnyt häntä mitenkään, mutta katsoi kuitenkin parhaimmaksi totella lääkäriä.

–  Nyt on kaikki hyvin. Ylennykset on myönnetty ja mitalit tulleet, ei tässä muuta kuin katselee maailman menoa ja selvittää nuoremmille, että älkää hötkyilkö, Pertti toteaa. – Minulta on kovasti kyselty, mitä rupean tekemään eläkkeellä, johon olen vastannut, että en sitten yhtään mitään. Nautin vain olostani.

Vaikka Pertti onkin ollut koko ikänsä harvinaisen terve mies, pieniä kosmeettisia ongelmia on sentään ilmaantunut etenkin kesäaikaan.

– Minulla on vaalea iho, joka tahtoo auringonpaisteessa muuttua punaiseksi. Olen aina joutunut panemaan naamaani jotakin voidetta, mutta nyt kun löysin rovaniemeläisen Detria Oy:n uuden Anti Aging ihonhoitosarjan, tämäkin ongelma on ohi.

– Vaimo alun perin tästä tuotteesta tiesi, mutta koska hän on Lapin ihmisiä ja tumma, hänelle se ei ollut niin tärkeä juttu kuin meikäläiselle, joka on tyypillinen suomalainen ja vaaleaihoinen. Vaimo yllytti minua kokeilemaan tätä, mutta totta kai poliisin kuuluu aina alkuun olla vähän penseä ja epäileväinen, että mahtaako se nyt niin hyvä juttu olla. Rupesin kuitenkin kokeilemaan sitä ja tuotesarjahan osoittautui hyvin helppokäyttöiseksi.

– Pistän arbutiini-tehotippoja kasvoihini aina aamulla ja annan niiden vähän aikaa vaikuttaa. Sitten laitan kasvoihini samaan sarjaan kuuluvaa päivävoidetta ja pyyhin hetken päästä ylimääräiset pois. Illalla pistän vain tipat, jotka imeytyvät niin hyvin ja nopeasti, ettei mitään tarvitse sivellä pois. Näin olen tehnyt jo parin kuukauden ajan, ja hyvin on pelannut. Yllättävän äkkiä se alkoi toimia, ja tällä hetkellä ihossa ei ole minkäänlaisia ongelmia.

– Täytyy kuitenkin myöntää, että alkuun tunsin oloni vähän naismaiseksi. Oli vähän omituista höpötellä kaiken maailman tippojen ja voiteiden kanssa, mutta toisaalta olin hyvin halukas kokeilemaan jotakin uutta, sillä poskipäissä ja nenän sivussa oli pikkuisen punoitusta. Into vain kasvoi, kun aloin huomata, että aineet toimivat. Pikku hiljaa punoitus katosi kokonaan ja vaimo vielä heitti löylyä kiukaalle, kun se väitti, että olin ruvennut nuortumaankin.

– Vaikka päättynyt kesä oli kuuma ja aurinkoinen, minulla ei ollut kasvojeni kanssa minkäänlaisia ongelmia. Vaikka olin koko päivän ulkona, illalla poskia ei kuumottanut yhtään, Pertti kertoo. – Nämä aineet tuntuvat sopivan aivan erinomaisille meikäläisille, joilla on mummon rusoposket. Voi sanoa, että ylikonstaapelin naama ei enää punota. Mieshän on ihan fiksun näköinen!

Asiasanat: couperosa, maksaläiskät, ihon ongelmat, ihon punotus

Teksti: Reijo Ikävalko

Kuva: Timo Lindholm

Terveys-Hymy 10-2006

Teksti:Detria

Kommentit

Oma kommentti