Dekkaristi-kirjailija Kale Puonti: Näin romanssihuijaus etenee, ja näin surullisesti se voi päättyä

Rikosdekkarin ”Manni” kirjoittanut pitkän päivätyön poliisina tehnyt Kalevi ”Kale” Puonti avautuu poliisin arjestaan painetun Hymyn sivuilla.

Paitsi huumeryhmässä hän on toiminut myös rakkaushuijauksia ja kiristysjuttuja tutkivana poliisina. Viimeksi mainitut ovat viime aikoina yleistyneet valtavasti.

Kun naisia lähestytään Face­book-kaveripyynnöllä, kuvassa on yleensä komea, ehkä jo hieman harmaantunut mieshenkilö. Hän on ihan oikea henkilö, joka ei tiedä kuvansa tulleen varastetuksi huijauskäyttöön. Tarinan mukaan mies on usein töissä hyvin tärkeässä asemassa, ehkä kirurgi tai upseeri. Hän on usein tarinansa mukaan juuri menettänyt vaimonsa. Myös lapsella voi olla ongelmia, kuten hengenvaarallinen sairaus. Viestittely alkaa rakkaudentunnustuksilla, ja niitä tulee päivittäin.

– Onhan se ihanaa kuulla heti aamusta, että näin sinusta rakas kaunista unta, Puonti kuvailee huijareiden sydämenlämpöistä viestittelyä.

Vasta parin kuukauden kuluttua alkavat rahanpyynnöt. Ihana urho on joutunut yllättävään tilanteeseen, vaikkapa räjähdykseen öljynporauslautalla.

Rakastunut nainen voi viestittelyn edetessä sortua laittamaan jopa intiimikuvia, joilla sitten aletaan tarvittaessa kiristää.

Uhrien häpeä on niin suuri, että moni ei halua tehdä edes rikosilmoitusta.

-Rakkaushuijauksiin liittyvät rakkaus, ahneus ja kiristys. Moni sairastuu fyysisesti ja henkisesti, Puonti sanoo. -Ehkä kaikkein uskomattominta on se, että vaikka totuus osoitettaisiin uhrille täysin vedenpitävästi, hän saattaa yhä jatkaa viestittelyä ”rakkaansa” kanssa.

Manni-niminen dekkari kertoo huumepoliisin työstä, mutta Puonti uskoo kirjoittavansa joskus myös romanssihuijauksista.

Teksti:Hymyn toimitus, Reija Kokkola
Avainsanat: dekkari, huumepoliisi, Kale Puonti, Kalevi Puonti, Manni, poliisi

Kommentit

Oma kommentti