Idolsin toukokuussa voittanut ja syyskuussa albumin julkaissut Martti Saarinen on jäämässä unholaan, kuten on käynyt niin monille muillekin formaattien sankareille. Idolsista, Talentista tai vaikkapa Tangomarkkinoista syntyy tänä päivänä enää harvoin todellisia tähtiä.
Saarinen julkaisi levynsä syksyllä. Yleensä tätä seuraa sarja keikkoja, joilla on tarkoitus promota levyä. Saarisen keikkasyksy ei näyttänyt kovin kummoiselta, mutta otetaanpa tarkasteluun vaikkapa tuleva tammi- ja helmikuu. Tuolloin on levyn julkaisseella laulajalla syytä olla keikkaa, jos hän on nimeksi pyrkimässä.
Ei ole. Saarisella on virallisten tietojen mukaan tammikuussa kolme ja helmikuussa neljä esiintymistä. Keikkoja toki – ja aivan halutusti – voi ilmestyä lisääkin.
Jokaiselle musiikkiammattilaiselle on ilmiselvää, ettei uusi Idoli voi elää tuollaisella keikkamäärällä.
Vaihtoehtoisesti voi tarkastella samalla tavalla syksyllä levynsä julkaissutta Chisua. Artisti heittää tammikuussa 12 ja helmikuussa 13 keikkaa. Nämä määrät alkavat jo vakuuttaa.
Summa summarum lienee, etteivät formaattikisat tuota enää kuin mukavia ja jännittäviä tv-lähetyksiä ja mainostuloja niihin. Levy- ja keikkamyyntiin ei enää kansan kukkaro yletä.
Ennen sentään oli toisin. Anna Abreun ja Antti Tuiskun, vielä jopa Anna Puunkin aikaan. Aijuu, mutta hehän olivatkin kisan kakkosia tai kolmosia.
Uusi summa summarum onkin: Voittaja ei siis näissä mittelöissä voita.
Outoa. Eikös ne Martin voittoon äänestäjät kävisivät hänen keikoillaan plus ostaisivat sitä tehtyä levyä. Nyt ei ole taidettu Marttia tarpeeksi markkinoida että saisi keikkaa.
Pyydän anteeksi vaimoltani typeryyttäni!Anteeksi.
Miksi tämä äänestettiin voittajaksi ? Tiesi jo etukäteen ettei tule menestymään
Hyvin toimiva vatsa ja suolisto
Jos tarkoitat alkoholia, niin se ei maistu. Ruoka kylläkin 🙂
Martille maistuu soppa, ei ihme…
täyttä sontaa koko ohjelma en osta yhtään levyä missä tää sakki laulaa tää on vaan mun mieli pide
Kaupallisuus ratkaisee, ei laatu. Jos olisi olympialaisten tapainen 4 vuoden välein järjestettävä kilpailu, se olisi huomattavasti tasokkaampi ja tuottaisi varmemmin huippuartisteja. Edelliset voisivat 4 vuoden aikana kuluttaa kappaleensa loppuun ja seuraavat voisivat huoletta jatkaa siitä.