Koko Suomen burgerimiehenä tunnettu Akseli Herlevi, 34, taitaa grillauksen salat. Akseli viihtyy grillin ääressä kesäisin jopa viikoittain, mutta hampurilaisia julkkiskokki ei vapaa-ajallaan mielellään pyörittele.
– Ne täyttävät työelämää sen verran hyvin, että mieluummin jotain muuta. Monipuolisella otteella, Akseli kuvaa suhdettaan grillaamiseen.
Hampurilaisten sijaan Akselin grillissä tirisee lihaa, kalaa ja kasviksia.
– Kasvikset tuovat rakennetta. Porkkanan naatit, munakoisot ja muut on myös helppo grillata alkuun, jolloin ne imevät hyvin makuja, eivätkä tarvitse kuumaa lämpöäkään. Kun ne on saatu valmiiksi ja grilli sihisee kuumuudesta, on lihojen ja kalojen vuoro. Ne tarvitsevat lämpöä, muuten ne tarraavat ritilöihin.
Lihaksi Akseli suosittelee vallitsemaan joko naudan välikyljyksen tai marmoroidun ulkofileen.
– Niistä tulee meheviä ja ne on helppo saada onnistumaan.
Grillauksesssa Akseli vannoo hiiligrillin nimeen.
Suurin Pudottaja -ohjelmassa julkkiskokki pudotti painoaan 10,7 kiloa.
– Onhan kiloja tullut vähän takaisin. En kuitenkaan ole koskaan ajatellut ulkonäköä. Jos olen jonkun mielestä lihava, minulle se on aivan sama. Ei se minun elämääni hetkauta, painottaa Akseli.
Lue juttu lehdestä, painetusta Hymystä.
Kommentit
Oma kommentti