Marjorie on kuollut!

LAULAJA MARJORIE, 12/2003
C ARI HEINONEN/SKOY

Iskelmälaulaja Marjorie eli Marjo-Riitta Nieminen on kuollut 13. lokakuuta 2024. Kuollessaan hän oli 58-vuotias.

Asian kertoo Marjorien Facebook-sivulla hänen Katariina-tyttärensä.

– Äitini rakkaat ystävät, kollegat sekä sukulaiset, ilmoitan syvällä surulla, että rakas äitini Marjo-Riitta on nukkunut pois tänään 13.10. Äitini lämpö, rakkaus, lahjakkuus ja hyväsydämisyys jättivät meihin kaikkiin lähtemättömän jäljen, ja hänen muistonsa elää sydämissämme ikuisesti. Olkoon hänen valonsa meille voimavara ja lohtu tämän surun keskellä. Pidetään yhdessä kiinni niistä kauniista muistoista, jotka hän meille loi. Iloa, valoa ja rakkautta, niinkuin äitin tapasi aina sanoa, Marjorien tytär Katariina kirjoittaa suruviestin.

Marjorie sai sähköharmonin jo viisivuotiaana ja kuusivuotiaana alkoi hänen soittonsa pianolla. Marjorie perusti ensimmäisen yhtyeensä Albatrossin vuonna 1986, jolloin hän aloitti myös säännöllisen keikkailun. Hän opiskeli samaan aikaan musiikkikasvatusta Jyväskylän yliopistossa sekä klassista laulua Keski-Suomen konservatoriossa.

Vuonna 1988 Marjorie osallistui Suomen euroviisukarsintoihin ”Tie” -kappaleella. Hän esiintyi myös Kivikasvot-show’ssa. Marjorie osallistui euroviisukarsintoihin myös vuonna 1989 kappaleella ”Kahden juhla”, vuonna 1990 kappaleella ”Tuuli” ja vuonna 1993 kutsuartistina kappaleilla ”Legenda” ja ”Aika eteenpäin vain kulkee”.

Ensimmäisen oman albuminsa Huone 213 Marjorie levytti vuonna 1992. Kaksi vuotta myöhemmin hän julkaisi albumin Auringon häät.

Kolmas soololevy oli vuonna 1998 ilmestynyt Täyttä elämää.

Tunnetuimpia Marjorien levytyksistä ovat ”Huone 213”, ”Täyttä elämää”, ”Korttitalo vaan” (Abban ”The Winner Takes It All”), ”Warum” ja duettona Jari Sillanpään kanssa levytetty ”Jouluyön rauha”.

Teksti: jarikupiainen
Avainsanat: Marjorie

Kommentit

Oma kommentti