Sakari Kuka sammuttaa valot -levyn kansikuvassa

Muistatko vielä Sakari Kuosmasen, tältä hän näyttää nyt! ”En pystynyt kävelemään ilman kipulääkettä”

Polviin laitetut tekonivelet ovat tuoneet uutta puhtia kansantaiteilijan elämään, eikä mies halaja eläkkeelle.

– Pyörä tulee pyörimään niin kauan kuin henki pihisee, Sakari lupaa Hymyn toimittajalle Juhamatti Niemiselle painetun lehtemme jutussa.

Shortseihin pukeutuneen Sakari Kuosmasen, 65, molempia polvia koristaa iso arpi. Ne ovat peräisin puolentoista vuoden takaisesta leikkausoperaatiosta, jossa kansantaitelijan molempiin polviin vaihdettiin tekonivelet.

– Leikkaus kannatti, vaikka se vaativa olikin. Polvet olivat menneet niin huonoon kuntoon urheilemisen ja ylipainon seurauksena, etten pystynyt enää kävelemään ilman särkylääkkeitä. Se oli kova paikka, kun oli koko ikänsä urheillut, pelannut jalkapalloa ja jääkiekkoa, Sakari myöntää.

Uudet kintut ovat merkinneet pitkän linjan viihdyttäjälle uutta alkua.

– Olen takaisin elävien kirjoissa. Kun ei koske mihinkään, onhan tämä huippua. Olen päässyt pelaamaan jo tennistä ja jääkiekkoakin, eikä tarvitse enää turvautua piikkeihin ja puudutuksiin.
Paluu urheilukentille on näkynyt vyötärössä.

– Kiloja on lähtenyt. Siinä on auttanut polven kuntoutuskin, joka on vaatinut treeniä kuntosalilla.

Leikkauksen suhteen Sakaria konsultoi hänen ystävänsä, kiekkolegenda Esa ”Tiki” Tikkanen, jolle tehtiin vastaava operaatio paria vuotta aiemmin.

– Hän kannusti leikkaukseen ja sanoi, että minusta tulee sen jälkeen taas nuori mies. Se on ollut totta. Nuorennuin huomattavasti, velmuilee Sakari pilke silmäkulmassa.

Sakarin pelastukseksi viihdemaailman kuningas alkoholilta puolestaan koitui kesken hulluimpiin vuosiin osunut esikoistyttären syntymä vuonna 1982. Se sai hänet ajamaan bussikortin ja hankkimaan lisätienestejä kiertuebussin kuljettajana.

– Se pelasti monelta vaivalta. Olisi mennyt maksa ja muut sisuskalut, Sakari huokaa.

Tältä Sakari näyttää tänään (kuva: Juhamatti Nieminen)

Teksti: Hymyn toimitus
Avainsanat: Sakari Kuosmanen

Kommentit

Oma kommentti