Puhelintaan vilkuilevat kuljettajat huolestuttavat poliisia!

Poliisi valvoi tehostetusti turvalaitteiden ja tarkkaamattomuutta aiheuttavien tekijöiden käyttöä 16.-20. syyskuuta.

Poliisi valvoi myös Kaakkois-Suomen liikenteessä tehostetusti turvalaitteiden, kuten turvavöiden sekä puhelinten käyttöä ajon aikana. Viime viikon maanantaista perjantaihin kestänyt tehovalvonta oli osa poliisin valtakunnallista valvontateemaa.

Komisario Henrik Westerberg Kaakkois-Suomen poliisilaitoksesta kertoo, että suurimmaksi osaksi Kaakon kuljettajilla näyttää olevan turvallisuusasiat hallussa, mutta valitettavasti myös korjattavaa on. Kaakossa poliisin haaviin jäi lähes 50 kuljettajaa, jotka käyttivät puhelintaan ratin takana. Erityisen paljon puhelimeensa keskittyneitä kuljettajia jäi kiinni Kouvolassa, jossa poliisi määräsi 24:lle kuljettajalle liikennevirhemaksun puhelimen käytöstä ajon aikana.

– Kännykkäjuttujen määrä ei ikävä kyllä yllätä, sitä näkee aivan liian paljon liikenteessä. Ilmiö kuvastaa hyvin nykyaikaa, ollaan niin koukussa someen, ettei ajaessakaan pystytä olemaan vilkuilematta puhelinta, komisario toteaa.

– Kouluissa lapsilla on kännykkäparkit, niin aikuiset voisivat ottaa oppia tästä ja laittaa puhelimen parkkiin ajomatkan ajaksi. Kuljettajan on keskityttävä siihen, mitä ympärillä tapahtuu.

Turvavyö puuttui monelta autoilijalta

Kaakkois-Suomessa poliisi paljasti tehovalvonnan aikana myös useita turvalaitteisiin liittyviä rikkeitä. Yleisimmin kyseessä oli turvavyön käyttämättä jättäminen. Etelä-Karjalassa poliisi antoi 29 liikennevirhemaksua turvalaiterikkeistä. Kymenlaaksossa Kouvolassa vastaavia tapauksia oli valvonnan aikana kymmenen, ja Kotkassa 12 kappaletta.

– Turvavyön käyttö lisää tutkitusti mahdollisuuksia selvitä onnettomuudesta hengissä, joten sen käyttämättä jättäminen on aivan järjetöntä. Turvavyön kiinnittämisessä menee muutama sekunti ja se voi pelastaa henkesi – käytä sitä aina, Westerberg sanoo ja jatkaa:

– Kehotan myös rohkeasti huomauttamaan silloin, jos kaverilta puuttuu turvavyö tai hän käyttää puhelinta ajaessaan. Sillä on iso merkitys jokaisen liikenteessä olevan turvallisuudelle.

Lähde: Poliisi

Teksti: jarikupiainen
Avainsanat: poliisi

Kommentit

Oma kommentti