Rantapallo on haastatellut Viking Mariellan buffet-ravintolan keittiömestaria Henri Aaltoa, joka harmittelee ihmisten noutopöytäkäyttäytymistä.
Henkilökunta näkee päivästä toiseen, kuinka ihmiset kasaavat kukkupäin ruokia lautasilleen, mutta jättävät sitten suuren osan syömättä. Näky on kuulemma pysäyttävä.
Henkilökunta ei luonnollisestikaan voi puuttua tähän millään lailla.
-Ruoan heittäminen pois on asia, johon emme oikein voi puuttua millään tavalla. Itse ajattelen, että elävän ravinnon hukkaaminen on ongelma. Eläin on kuollut turhaan, jos siitä valmistettu ruoka päätyy roskikseen, sanoo Aalto Rantapallolle.
Kyllä voi. Espanjassa buffet ravintolassa saa ”sakkoja” jos tuhlaa ruokaa. Loppuu sioiltakin se tuhlaus ku joutuu maksaan.