Salkkari-näyttelijä Sami Uotila oli itseoikeutettu vip-vieras uudistuneen ravintola Salven avajaisissa.
– Asuin 1990-luvun alussa Salven naapurissa ja paikka tuli hyvinkin tutuksi. Elettiin Teatterikorkeakoulun opiskeluaikaa, jolloin kavereiden kanssa todettiin, että vanhassa merimieskapakassa tarjoillaan rehtiä ja konstailematonta ruokaa. Jo parikymmentä vuotta on tullut siellä käytyä.
Sami vastaa kuin apteekin hyllyltä kysymykseen, mikä on hänen suosikkiruokansa Salvessa.
– Kun sain ensimmäistä kertaa eteeni Salven pannun, tykästyin siihen saman tien. Sehän on tunnettu runsaudestaan, Sami jutteli ihmisvilinässä.
Salattujen elämien kuvaukset työllistävät Samia edelleen. Ensi kesänä Samin voi nähdä myös Mikkelin kesäteatterissa.
Helsingin Hietalahdenrannassa sijaitsevan Salven tarina alkoi jo vuonna 1897, jolloin ravintolan luukusta myytiin ruokaa ja tupakkaa lähinnä merimiehille.
Kommentit
Oma kommentti