Stefan Lindfors liittyi sosiaaliseen mediaan ja tähtää maailmanvalloitukseen: ”Tuon markkinoille uusia valaisimia, huonekaluja ja seksileluja”

Stefan Lindfors. Kuva: Tiia Ahjotuli

Stefan Lindfors, 62, on uuden edessä. Takana on 40 vuotta taiteilijanuraa ja edessä
suunnitelmat seuraavaksi 40 vuodeksi.

Lindfors avasi seuraavan 40-vuotiskierroksensa lanseeraamalla uuden valaisimen “Scaraboyn”. Samalla hän avaa oman nettikaupan.

Viimeisen vuoden taiteilija ja muotoilija Stefan Lindfors on kehittänyt uutta valaisinta, joka paljastettiin kutsuvierasjuhlissa 10. lokakuuta 2024 Helsingin Jätkäsaaressa AX-hotellissa.

Lindfors vastaa hotellin konseptista ja sisustusarkkitehtuurista. ”Scaraboy” on uusi versio Scaragoo-valaisimesta, jonka Lindfors suunnitteli oppilastyönä Taideteollisessa korkeakoulussa.

Maineikas saksalainen valaisinsuunnittelija Ingo Maurer näki kyseisen valaisimen yksityiskodissa ja halusi sen ehdottomasti tuotantoon oman brändinsä alle. Se esiteltiin maailmalle Milanon huonekalumessuilla 1988. Siitä lähtikin Lindforsin ura vauhdilla käyntiin.

– Lamppu on myös kunnianosoitus vuonna 2019 kuolleen hyvän ystäväni Ingon muistolle, Lindfors sanoo.

– Kun teimme ystäväni Ville Valon kanssa videohaastattelua uudesta valaisimestani, hän sanoi, että ”tämähän kuuluu kaikille”.

”On outoa ja mielenkiintoista liittyä sosiaaliseen mediaan”

Uuteen tulemiseen liittyy olennaisesti myös sosiaalisen median käyttäminen. Lindfors ei
ole aiemmin ollut missään somekanavissa. Nyt omat kanavat löytyvät kaikilta tärkeimmiltä alustoilta lindforceone-nimellä.

– Kuvaan someammattilaiseni kanssa keskusteluja, kommentteja, näkemyksiä ja paljastuksia. Kerran kuvattiin, kun valmistin ruokaa keittiössäni. Minustahan piti tulla kokki, mutta piirustuksenopettajani Marita Reuter kehotti hakemaan Taideteolliseen korkeakouluun ja sillä tiellä ollaan.

Somen tekemisestä taiteilija on selvästi innoissaan.

– Minähän tykkään olla höpöttämässä kameran edessä. Ainoa asia mistä en somessa tykkää on se, että ihmiset näköjään muodostavat mielipiteitään toisten ihmisten mielipiteistä. Se on vaarallista ja tyhmää!

”Uintia, työtä ja sinkkuelämää”

Lindfors kertoo olevansa fyysisesti samassa kunnossa kuin aiemminkin. Kuntoilumuotona
on uiminen.

– Uin +10 kilometriä viikoittain. Kun aiemmin olin koko ajan reissussa, niin mikä olikaan
helpompaa kuin ottaa uikkarit ja uimalasit mukaan, nehän mahtuvat melkein tupakka-askiin. Uimahalleja löytyy ihan kaikkialta. Uimisen lisäksi pyöräilen ympäri vuoden.

– Arki on ihmisen elämä. Sen pitää tyydyttää, tai muuten pitää reagoida itse, ja tehdä asialle jotain välittömästi. Minun elämäni on minun työni, ja päinvastoin. Tästä olen ikuisesti kiitollinen kaikille jumalille.

Lindfors on tällä hetkellä sinkku.

– Aivan ihania naisia on tullut ja mennyt, mutta koira pysyy.

Alla kuvia kutsuvierasjuhlista 10. lokakuuta 2024.

Lanseerauksen yhteyteen Stefan on tuottanut myös “His Story”-videoteoksen, jossa käydään muotoilijan ura musiikkivideomaiseen tyyliin hengästyttävällä nopeudella läpi.


Kuva: Valtteri Puhakka


Kuva: Valtteri Puhakka


Kuva: Valtteri Puhakka


Kuva: Valtteri Puhakka


Kuva: Valtteri Puhakka


Kuva: Valtteri Puhakka


Kuva: Valtteri Puhakka


Kuva: Valtteri Puhakka

Teksti: jarikupiainen
Avainsanat: Stefan Lindfors

Kommentit

Oma kommentti