Miss Suomi Paula Joukanen edustaa parhaillaan Suomea El Salvadorissa järjestettävissä Miss Universum -kisoissa. Paulan päällä 18.11. käytävässä finaalissa nähdään suomalaisen muotisuunnittelija Dila Aydarin suunnittelema kansallisasu, johon on haettu vaikutteita useista eri satuhahmoista.
”Leikin usein pienenä Pikku Myytä ja Peppi Pitkätossua, koska ne näyttivät minulta ja pystyin samaistumaan heihin. Ihailemani satuhahmot kuvastavat sisukkuutta, jääräpäisyyttä ja itsenäisyyttä. Samalla se sisukkuus kuvastaa henkilökohtaista tarinaani. Olin vuoden sänkypotilaana ja ponnistin sieltä ylös Miss Universumin lavalle”, Paula toteaa.
Paulan kansallisasu ehti olla jo reilun vuorokauden kadoksissa, mutta asu on nyt löytänyt tiensä perille El Salvadoriin.
”Pakko myöntää, että pieni paniikki pääsi syntymään. En ollut ainoa, jonka kansallisasu oli kadonnut, sillä myöskin Miss Albanian asu ei ollut saapunut perille asti. Tiettävästi asuni seikkaili jossain päin Yhdysvaltoja”, Paula Joukanen kertoo.
”Kuulin hiljattain, että Miss International -kilpailun voitti Venezuelan edustaja, jonka kaikki matkalaukut katosivat Japanissa. Ajattelin, että kyllä tästä selvitään. Jos kansallisasu ei olisi löytynyt, niin olisi pitänyt keksiä jotain nopealla aikataululla”, Paula jatkaa.
Paulan kansallisasun tarina:
Kun Miss Suomi Paula Joukanen oli pieni punatukkainen tyttö, hän ihaili ja näytteli Pikku Myytä ja Peppi Pitkätossua, joilla molemmilla on myös punaiset hiukset. Nämä vahvat naissatuhahmot antoivat Paulalle itseluottamusta, että hän voi myös saavuttaa, mitä hän haluaa, jos hän työskentelee kovasti asioiden eteen.
Hahmoissa näkyy hänen rohkeutensa ja itsenäisyytensä, jota tarvittiin hänen omalla matkallaan 16-vuotiaasta tennisuran loukkaantumisen takia tauolle laittaneesta sänkypotilaasta Suomen Miss Universum -edustajaksi asti. Kansallisasu heijastaa pientä Paulaa ja on saanut inspiraationsa useista eri satuhahmoista. Puku on kunnianosoitus kaikille maailman lapsille.
Paula puhuu kuutta kieltä ja on matkustanut yli 50 maassa. Paula on oikeustieteen opiskelija ja hän tekee hyväntekeväisyystyötä ukrainalaisten pakolaisten opettajana, jolle hän opettaa suomen kieltä. Hän on nähnyt liian monta lasta, joilla ei ole samoja ihmisoikeuksia kuin Suomessa.
Suomi on kuudennen kerran valittu maailman onnellisimmaksi maaksi, jossa lapset voivat olla lapsia ja esikoulu, perus- ja toisen asteen koulutus on ilmaista ja sen jälkeinen koulutus pääosin ilmaista. Suomessa kaikilla on mahdollisuus saada laadukasta koulutusta perheen tuloista riippumatta.
Puvun punainen väri kuvastaa rohkeutta ja voimaa. Paula haluaakin lähettää näiden skandinaavisten satuhahmojen inspiroima puvun kanssa viestin, että kaikilla tämän maailman tytöillä pitäisi olla oikeus lapsuuteen ja opiskeluun.
Puvun on käsityönä toteuttanut muotisuunnittelija Dila Aydar.
Kommentit
Oma kommentti