Tästä tutusta ruoasta tulee helposti myrkyllistä – näin estät sen!

Riisi sisältää myrkyllistä arseenia, ja tämä on tiedetty pitkään. Niinpä esimerkiksi Suomessa on lapsille riisituotteiden syömiseen tiettyjä suosituksia. Mutta nyt uusi tutkimus kertoo hätkähdyttäviä. Maailmalla rohkeimmat lehdet uutisoivat, että riisin väärä valmistus tappaa meidät!

Aihesta uutisoi muiden muassa Daily Star. Tutkijat ovat sitä mieltä, että riisistä voi olla terveysriskejä, kun se valmistetaan väärin. Keittäminen ei kuulemma olekaan riittävä tapa poistamaan riisistä löytyvää myrkyllistä arseenia.

Riisiä pitäisi liottaa vedessä yli kymmenen tuntia ennen keittämistä. Tällöinkään arseeni ei aivan kokonaan kadonnut, mutta 80-prosenttisesti kyllä.

Tutkijat suosittelevat että riisi vielä liottamisen jälkeen huuhdellaan erittäin huolellisesti. Tällöin päästään hyvään tulokseen.

Tutkimus tehtiin Belfastissa sijaitsevassa Queens Universityssa Pohjois-Irlannissa.

 

 

Teksti: Hymyn toimitus
Avainsanat: arseeni, keittäminen, myrkky, riisi

Kommentit

Joopa.
Aasian maissa on syöty riisiä päivittäin iät ja ajat, ilman että sitä ensi liotetaan tuntikausia. Eivätpä ole kummemmin riisin syömisestä kuolleet.

Oma kommentti