Jari Aarnion Vankilapäiväkirja: Näin valvontapannan irrotus jalasta sujui

Kaivopuisto on Jari Aarniolle erityisen merkittävä paikka. Erityisesti Ursulan vieressä oleva parkkipaikka. Siellä 20. kesäkuuta Risen työntekijä irrottaa Aarnion jalassa olleen valvontapannan. Aarnio pitää pantaa hetken käsissään, joku vierestä toteaa:
”Vapaa”, kerrotaan Jari Aarnion Vankilapäiväkirjassa.

Tämä ja iso määrä mielenkiintoisia asioita Helsingin huumerikosyksikön päällikön Jari Aarnion kiinniotosta, pidätyksestä, vangitsemisesta ja vapautumisesta on luettavissa Mika Lahtosen ja Mia Jussinniemen kirjoittamasta kirjasta.

Pannan irrottamisen paikan valintaan oli syy. Aarniolle oli tarjottu siellä jäätelöä samana päivää, kun matka Vantaan vankilaan alkoi.

”Kun päästiin Kaivariin, kuski kysyi ottaako äijät jäätelöä. Vastattiin myöntävästi. Vankilan paku kaartoi Ursulan vieressä olevalle parkkipaikalle. Naisvartija kysyi, mitä jädee otatte. Otin muistaakseni suklaatötterön. Me odotimme parkkiksella, kun toinen vartijoista kävi kiskalla hakemassa kaikille jätskit. Matka jatkui siitä sitten kuumana kesäpäivänä kohti Vantaan vankilaa”, kerrotaan kirjassa.

Tätä ennen panta ja puhelin kulkivat aina siellä missä Aarniokin.

”Tapahtumasta jäi niin positiivinen fiilis, että kun minulta kysyttiin, missä valvontapanta irrotetaan jalasta 20.6.2022, valitsin paikaksi Ursulan parkkiksen.”

Teksti:Hymyn toimitus

Kommentit

Oma kommentti