Nukutko huonosti? – nämä ovat vaaratekijät!

Ihmisen pitäisi saada vuorokaudessa 6-11 tuntia unta.

Mikäli sinulla on uniongelmia, ei ole hyväksi stressata unettomuudella, toteaa Dr. Sue Peacock, The Sun -lehdessä. Stressaaminen saattaa johtaa unettomuuteen.

Liian vähäinen uni voi aiheuttaa useita ongelmia.

Unen määrä vaikuttaa suoraan immuniteettijärjestelmäämme. Asiantuntijan mukaan immuniteettijärjestelmän tuottamat sytokiinit vaikuttavat moneen asiaan. Muun muassa ne auttavat nukkumaan ja antavat immuunijärjestelmällesi enemmän energiaa puolustaa kehoasi sairauksia vastaan, kertoo The Sun.

Lue myös: Heräätkö yöllä, etkä saa sen jälkeen unta? – Tässä vinkki lukijalta!

Tutkimukset viittaavat siihen, että alle kuusi tuntia nukkuvilla on suurempi riski sairastua lihavuuteen ja diabetekseen.

Riittämätön uni vaikuttaa painonnousuun.

Unen puute lisää muistin heikkenemistä sekä kognitiivista kynenemättömyyttä. Muun muassa liikenteessä liian vähän nukkuneena ajaminen on kuin ajaisi päihtyneenä.

Unettomat yöt voivat myös lisätä sydän- ja verisuonisairauksien, kuten verenpainetaudin, aivohalvauksen ja sydänkohtausten riskiä.

Tutkimusten mukaan unettomuus voi lisätä syöpäriskiä. Häiriöt kehon ”biologisessa kellossa”, joka ohjaa unta ja tuhansia muita toimintoja, voivat lisätä rinta-, paksusuolen-, munasarja- ja eturauhassyöpien todennäköisyyttä.

Lähde: The Sun

Teksti: jarikupiainen

Kommentit

Oma kommentti