Papupata riisillä on maukas kahden erilaisen papupurkin sekoituksella tehty pata. Jos vieläkin tiukemman budjetin ruoan haluaa, niin yhdelläkin papupurkillisella voidaan valmistaa maittavat annokset.
Tomaattinen papupata voidaan maustaa juustokuminalla, paprikajauheella ja chilirouheella. Annos maksaa alle euron.
Tällä reseptillä neljä annosta:
1 rkl rypsiöljyä tai oliiviöljyä
1 kookas sipuli pilkottuna
1/2 tl paprikajauhetta
1rkl juustokuminaa
hiukan tuoretta chiliä tai rouheena noin 1/2 tl
1 tlk tomaattimurskaa
1 dl vettä
1tlk kidneypapuja suolaliemessä
1 tlk mustapapuja suolaliemessä
suolaa maun mukaan
Valmistus:
Kuullota sipuli ja valkosipulinkynnet pannulla öljyssä, lisää mausteet.
Lisää tomaattimurska. Huuhdo tölkki vedellä ja lisää joukkoon.
Lisää hyvin huuhdellut ja valutetut pavut joukkoon. Hauduta muutama minuutti.
Keitä riisi ja tarjoile maukkaan edullinen annos.
Kommentit
Oma kommentti