Suomalaismatkaaja piipahti Sardiniassa, jossa hänelle tarjottiin Casu marzu -nimistä juustoa. Tarjoaja oli paikallinen yksityishenkilö, sillä juusto on nykyisin laitonta.
-Olen juustojen ystävä, mutta meinasi lentää laatta, sillä juusto kuhisi eläviä kärpäsentoukkia. Olin ihan että mitä hemmettiä, mutta se on kuulemma normaalia ja kuuluu tämän ruoan valmistukseen, nelikymppinen naismatkaaja avautuu Hymylle.
Cazu Marzu on niin kutsuttua ”mätää juustoa”. Siinä olevat toukat ovat vajaan sentin pituisia, mutta ne voivat häirittynä hypätä jopa 15 sentin matkan – tämä voi syötäessä vaatia silmien suojaamista. Juustoa nautitaan vahvan punaviinin kanssa.
Perinteinen juusto on nykyisin pannassa EU:n terveysviranomaisten myötävaikutuksesta. Silti sitä myydään Sardiniassa paikoitellen. Jos kärpäsentoukkia joutuu ruoansulatuskanavaan, ne eivät kuole mahanesteessä vaan kulkeutuvat elävinä suolistoon ja voivat aiheuttaa haavaumia.
Kommentit
Oma kommentti