Kuva: Matti Matikainen

Veteraanipoliitikko Sirkka-Liisa Anttila paljasti pitkän rakkauden salaisuuden

Keväällä pitkäaikaisen uransa kansanedustajana päättänyt Sirkka-Liisa Anttila, 75, nauttii eläkepäivistään maaseudun rauhassa miehensä Riston kanssa.

– Meidän 52-vuotiaan avioliitomme pelastus on ollut se, että emme ole olleet joka päivä kasvokkain, Sirkka-Liisa naurahtaa Kai Merilän Hymyn painettuun lehteen kirjoittamassa haastattelussa.

Päätöstään jäädä eläkkeelle Sirkka-Liisa mietti tarkkaan ja syvällisesti. Vuoden 2015 eduskuntavaaleissa Sirkka-Liisa Anttila sai 5 200 ääntä. Hän myöntää, että ajatus vielä yhdestä vaalikaudesta kutkutti, jotta 40 eduskuntavuotta olisi tullut täyteen.

– Lapsenlapset saivat pääni kuitenkin kääntymään. Eräänä päivänä kun he olivat kylässä, tuli melkein yhdestä suusta käännytyspuhe: ”Mamma, jos haluat olla mukana meidän elämässä, nyt on sen aika”.

Anttiloiden arkeen on mahtunut käänteitä. 80-luvulla iski suuri tulipalo.

– Oli todella lähellä, että minusta oli tulla leski. Naapuri oli huomannut yöllä, että navettamme takaa tulee mustaa savua. Soitin palokunnalle ja naapurin Veikko lähti yhdessä Riston kanssa pelastamaan eläimiä pois navetasta. Risto hengitti eläimiä ulos ajaessaan suuren määrän häkää ja tuupertui  tullessaan ulos pihamaalle. Risto oli useita päiviä teho-osastolla. Häkä tuli elimistöstä pois pikkuhiljaa ankarana päänsärkynä, Sirkka-Liisa muistelee.

Teksti: Hymyn toimitus
Avainsanat: poliitikko, rakkaus, Sirkka-Liisa Anttila

Kommentit

Oma kommentti