Pusu-Leena pääsi yllättämään Dannyn!

60:tta vuottaan juhliva Hymy otti selvää, kuinka pitkän linjan julkkikset suhtautuvat lehteen. Onko jotain jäänyt hampaankoloon?

Kiertohaastattelu, jossa useat julkut vastaavat kysymykseen, on luettavissa kokonaan Hymyn painetusta lehdestä. Tässä Dannyn muistelot:

Kuudella vuosikymmenellä kansaa viihdyttänyt Danny, 77, alias Ilkka Lipsanen joutui Hymyn värväämän Pusu-Leenan yllättämäksi 1970-luvun alussa. Tapaus piirtyy Dannyn mieleen.

– Se oli hauska. Asuin silloin Helsingin Lauttasaaressa ja Pusu-Leena tuli luokseni. Se hyökkäys kuvattiin. Pusu-Leena oli estoton tapaus, Danny muistelee hymyssä suin.

Kyseinen juttu otsikoitiin ”Mmmmmm sanoi Danny”. Yhtä lemmekkäästi tempaukseen ei suhtautunut samaisessa numerossa Pusu-Leenan uhriksi joutunut arkkipiispa Martti Simojoki, joka oli todennut säälivänsä naista.

– Hymy oli pelätty lehti 1960- ja 1970-luvulla, sillä lehdellä oli vaikutusvaltaa ja se suhtautui asioihin kriittisesti. Lehteä myös johdettiin nerokkaasti, Danny kehaisee.

Vuosien varrella Danny on ennättänyt antaa Hymylle useita haastatteluja. Vuonna 1980 tehdyssä Danny ja miehen mitta -haastattelussa 37-vuotias muusikko toi pettymystään ilmoittamalla musiikkialan olevan ”epätoivoinen, epäoikeudenmukainen ja vaikea”.

– Aika rajuja sanoja, Danny toteaa nyt.

Teksti:Hymyn toimitus, Juhamatti Nieminen
Avainsanat: Danny, Hymy, Pusu-Leena

Kommentit

Oma kommentti