Podcast: Riina-Maija Palanderilla tiukka kuri lapsilleen – ”Tyttäreni ei ole liikkunut missään yksin”

Lukuisista televisio-ohjelmista tuttu yrittäjä ja sisustussuunnittelija Riina-Maija Palander avautuu Kaksoiselämää-podcastissa lastensa kasvatuksesta. Espanjassa jo pitkään asunut Riina-Maija on tottunut siihen, etteivät lapset liiku kaupungilla ilman vanhempia alaikäisinä.

”Suomessa voit päästää lapset ulos leikkimään, mutta täällä Espanjassa et voi päästää. Tyttäreni Ooda-Sofia täyttää 18 vuotta, eikä hän ole liikkunut yksin missään. Nyt hän aloitti Laajasalossa opinnot ja opettelee nyt vasta liikkumaan ja käyttämään julkisia yksin. En olisi voinut kuvitella, että olisin päästänyt hänet 15-vuotiaana Fuengirolassa liikkumaan yksin. Se ei kuulu tähän kullttuurin”, RIina-Maija avautuu Kaksoiselämää-podcastissa.

Riina-Maija toteaa, ettei päästäisi lapsia liikkumaan edes Suomessa ilman vanhempien seuraa.

”En päästäisi mun 12-vuotiasta tytärtä Suomessa liikkumaan yksin, koska siellä on ihmisiä eri taustoista, mistä me taas olemme. Pelkäisin Suomessa lasten turvallisuuden puolesta. Jos jotain sattuisi, niin en tiedä, miten eläisin sen kanssa”, Riina-Maija jatkaa.

Riina-Maijalla on kolme yhteistä lasta urheilijamiehensä Kalle Palanderin kanssa sekä yksi lapsi aiemmasta suhteesta. Riina-Maija kertoo Kaksoiselämää-podcastissa, etteivät lapset ole tottuneet liikkumaan julkisilla kulkuvälineillä.

”Poikani kysyi 15-vuotiaana, kun olin tuomassa lapsia koulusta kotiin autolla, että mikä toi pitkä auto on ja mihin se vie ihmisiä. Olin ihan tyrmistynyt, kun lapseni ei tiennyt mikä on bussi. Mietin, että mitä täällä tapahtuu, kun teini-ikäinen poikani ei tiennyt, mikä on bussi”, Riina-Maija naurahtaa Kaksoiselämää-podcastissa.

Riina-Maija Palander juontaa Kaksoiselämää yhdessä media-alan yrittäjä Petri Voutilaisen kanssa.

Voit kuunnella podcastin täältä.

Teksti: jarikupiainen
Avainsanat: Riina-Maija Palander

Kommentit

Oma kommentti