Kuin se hullu mies Huittisista

Nyt saa rahaa eikä tarvitse koskaan maksaa takaisin!
Tämän taisteluhuudon muistavat kaikki ja kuinkas kävi? Raha ei ollutkaan ilmaista ja Suomi elää pysyvästi yli varojensa ja ottaa kaikkeen lisää syömävelkaa.
2,4 miljardia euroa menee tänä vuonna pelkästään valtionvelan korkoihin. Ja velkakierteen vauhti valitettavasti kiihtyy. Tänä keväänä vasemmistohallitus ottaa vielä surutta lisää velkaa ja korot nousevat. Laskut jätetään härskisti seuraavien hallitusten ja sukupolvien maksettaviksi. Ensi vuonna pelkkiin korkoihin menee puolet siitä mitä kerätään koko kansalta tuloveroina. Jokainen ymmärtää, ettei näin voi jatkua.
Esimerkiksi pelkästä talouskasvusta puhuminen on vastuutonta, koska olemme pian joko taantumassa tai jopa lamassa.
Talouskasvu ei seuraavalla vaalikaudella tule auttamaan meitä pois velkakierteestä. Tarvitaan leikkauksia, mutta niistä ei kukaan halua puhua ennen vaaleja.
Nyt ei ole myös veronkevennysten aika, vaan niihin voidaan palata, kun talouskasvun pohja on kunnossa. Ja siihen voi seuraava vaalikausi olla liian lyhyt.
Suomi ei ole kasvanut 15 vuoteen ja siitä ovat vastuussa kaikki vanhat puolueet, koska ovat olleet mukana hallituksissa. Ei rakenteellisia uudistuksia, vaan vain oman suosion suojelua ja lisää velkaa.
Meille on rakennettu Nokia-Suomen julkiset menot, mutta meillä on metsä-Suomen tulot.
Suomi on kuin se hullu mies, joka syö enemmän kuin tienaa.
Pienet ja keskisuuret yritykset pitää saada kasvuun, investoimaan ja palkkaamaan lisää ihmisiä. Yrityksiä pitää kannustaa verotuksella investointeihin. Kaikki työkykyiset pitää saada töihin tienaamaan ja elättämään itsensä ja perheensä.
Budjetin kehykset pitäisi säätää lakiin kuten Ruotsissa vai pystyykö kukaan sanomaan tämän hallituksen jäljiltä, että mitkä miljardit ovat kehyksissä ja mitkä eivät?
Mutta numerot ovat tylyjä, numerot eivät valehtele. Me elämme joka vuosi kymmenen miljardia euroa velaksi ja jokainen ymmärtää, ettei näin voi jatkua.

Teksti:Hjallis Harkimo

Kommentit

Oma kommentti