Poliittisia virkanimityksiä ja lisää avustajia

Poliittiset virkanimitykset ovat julkisen vallan korruptiota.

Nykyisen hallituksen ministerien avustajien lisäämistä perusteltiin EU-puheenjohtajuudella. Puheenjohtajuus meni ja avustajat jäivät. Määrä ei todellakaan korvaa laatua ainakaan, jos seurataan nykyisen hallituksen lainsäädännön osaamista tai toimeenpanokykyä.

Vuosi on mennyt koronan varjossa ja vieläkin säädetään, ja vaikka millä rajoituksilla ja uhkauksilla. Olisi kannattanut perustaa nyrkki vuosi sitten, jossa keskeisten viranomaisten tiedot olisi kerätty ja päätökset olisi tehty yhdessä ja keskitetysti.

Hallituksen poliittiset valtiosihteerit ja erityisavustajat maksavat lisää. Ensin määrärahoja korotettiin viidellä miljoonalla eurolla, mutta sekään ei riittänyt. Lisääntyneen avustajakaartin kustannuksiin tarvittiin vielä melkein kaksi miljoonaa euroa lisää.

Ei olla köyhiä eikä kipeitä, kun velkaa saa.

Asioissa on sellainen puoli, että ne ovat usein niin kuin miltä ne näyttävät. Eikä näytä nyt hyvältä. Oppositio ja vaalien alla perinteiset puolueet mieluusti julistavat, että poliittisten virkanimitysten aika on ohi. Kun sitten tulee pääsy ministeri-Audin takapenkille, unohtuvat lupaukset nopeasti.

Köyhyystutkija ja oppositiojohtaja Maria Ohisalo julisti vajaat neljä vuotta sitten Uuden Suomen haastattelussa kuinka Suomessa on paljon piilotettua korruptiota ja mainitsi esimerkiksi poliittiset virkanimitykset.

Sisäministeriksi noussut Ohisalo nimitti heti ministeriönsä korkeimmaksi virkamieheksi – kansliapäälliköksi – puoluesisarensa Kirsi Pimiän.

Vihreät eivät ole ainoita. Kaikki muutkin perinteiset puolueet tekevät samoin.

Kun tästä on tullut täysin maan tapa, lopputuloksena koko touhusta kärsii kansalaisten luottamus poliitikkoihin ja virkakuntaan. Ja se ei ole vähäpätöinen asia.

Puolueiden marssijärjestys voi vaihtua vaaleissa, mutta piiri pieni pyörii. Tällä menolla sama touhu jatkuu maailman tappiin. Politiikkaa voi hoitaa myös eri tavalla.

Painetun Hymy-lehden uutena kolumnistina ja verkkosivustomme bloggaajana aloittaa liikemies-kansanedustaja Hjallis Harkimo. Hjallis kirjoittaa tapansa mukaisesti värikkäästi ajankohtaisista suomalaisia koskettavista asioista. Tämä on hänen ensimmäinen postauksensa.

Teksti:Hjallis Harkimo
Avainsanat: avustaja, Hjallis Harkimo, korruptio, Maria Ohisalo, virkanimitys

Kommentit

Oma kommentti