Vallan väärinkäyttö loppuu nyt!

Kokoomuksesta lähdin pois, koska siellä päättäjät mahtuvat yhteen tilataksiin. Haluan muuttaa tapaa tehdä päätöksiä ja siksi olin perustamassa uutta puoluetta, Liike Nytiä.

Nyt on vuorossa seuraava vaihe. Haluan puuttua vallan väärinkäyttöön.

Tiedän hyvin, että se ärsyttää ihmisiä eikä se ole mitenkään oikeudenmukaista.

Maan tapa. Hyvä veli -verkostot. Piiri pieni pyörii. Korruptio maailmalla on mustavalkoista.

Suomalainen korruptio on rakenteellista. Liikutaan harmaalla alueella.

Kaikki vanhat puolueet ovat saamapuolella eikä kukaan puutu, kun kaikki hyötyvät. Vanhat puolueet ovat luoneet järjestelmän ja pitävät siitä kiinni.

Mitä mieltä olet poliittisista virkanimityksistä, poliitikoista S-ryhmän hallintoneuvostoissa tai ay-liikkeen omistaman pörssiyrityksen verovapaudesta tai ministerien avustajista, jotka loikkaavat lobbareiksi?

Minusta ne ovat kaikki aivan puhdasta vallan väärinkäyttöä.

Isot puolueet jakavat avainpaikat sulle mulle -periaatteella. Kela, Veikkaus, ministeriöiden huippuvirat. Lista on pitkä. Tästä on tullut maan tapa ja nyt siitä pitää päästä eroon.

Oletko nähnyt Prismaa tai ABC-asemaa huonolla liikepaikalla? Niinpä, en minäkään. Poliitikot istuvat osuuskauppojen hallinnossa, kuittaavat kymmenien tuhansien kokouspalkkiot ja saavat vielä alennusta ruokakaupassa ja ravintolassa. Tästä pitää päästä eroon!

Ay-liike omistaa ison osan pörssin kiinteistöjätistä Kojamosta eikä maksa ollenkaan veroja sen osingoista.

Kojamo nostaa vuokria. Vuokralaiset hakevat asumistukea. Ja ay-liike kuittaa verottomat osingot. Vasemmisto ja ay-liike ovat keksineet taloudellisen ikiliikkujan. Veronmaksajien rahoilla. Vasemmistopuolueet suojaavat eivätkä muut puutu, kun niillä on oma lehmä ojassa. Vallan väärinkäyttöä tämäkin.

Ministereiden avustajat vaihtavat lobbareiksi viestintätoimistoihin ja takaisin niin nopeasti, ettei kukaan pysy perässä. Jokin aika sitten kaikki vihreiden varapuheenjohtajat olivat lobbareita.

Vallan väärinkäyttö loppuu nyt!

Teksti: Hymyn toimitus
Avainsanat: Hjallis Harkimo, korruptio, valta

Kommentit

Oma kommentti