Vallan väärinkäyttöä

Sanotaan, että Suomi on maailman vähiten korruptoneita maita. Ei se pidä paikkaansa. Meillä julkinen valta käyttää veronmaksajien rahaa turhaan ja vääriin paikkoihin. Omilla tai oman firmansa rahoilla ei kukaan toimisi niin. Kyse on vallan väärinkäytöstä.

Miltä kuulostaisi muutaman kuukauden pätkätyö ja 12-13 tonnia palkkaa/kk koko vuodelta?

Ministereiden lähipiiri pyörittää yhteiskunnallisia päätöksiä. Tämä rälssi syö poliittisten johtajien kädestä ja voi hyvin.

Valtiosihteerit ja poliittiset avustajat kelpaavat hyvin edunvalvojien lobbareiksi ja vaikuttajaviestintään. Ja liikenne käy myös toiseen suuntaan ja samat ihmiset vaihtavat puolta niin, ettei perässä pysy.

Kyllä tuli vuosi sitten houkuttava pätkätyö viestintätoimiston johtajalle, kun tuli valituksi valtiovarainministerin oikeaksi kädeksi.
Valtiovarainministeri Annika Saarikko nimitti pikavauhdilla valtiosihteerikseen viestintätoimisto Milttonin varatoimitusjohtaja Katri Makkosen. Aiemmin Makkonen on ollut mm. Ylen toimittaja ja presidentinkanslian viestintäpäällikkö.

Ja mitä tapahtui vuoden jälkeen nyt lokakuun lopussa?
Viestintätoimisto Miltton tiedotti, että Makkonen aloitti yhtiössä johtavana neuvonantajana.

Ja tämä sama Miltton myy 680 000 eurolla vuodessa viestintäpalveluita Fimlab Oy:lle. Fimlab on laboratoriopalveluita tuottava tamperelainen osakeyhtiö, jonka omistavat Pirkanmaan, Kanta-Hämeen, Keski-Suomen, Päijät-Hämeen ja Pohjanmaan hyvinvointialueet.

Miksi? Niin miksi? Fimlabilla ja hyvinvointialueilla on yhteensä kymmeniä kuukausipalkkaisia viestinnästä vastaavia eri titteleillä. Mitä he tekevät palkkansa eteen? Olisiko hyvinvointialueiden rahoilla tärkeämpiä kohteita kuin johtajien 18 000 euron palkat tai ulkopuoliset viestintäpalvelut?

Kaikkien hyvinvointialueiden budjetti on 25 miljardia euroa vuodessa. Näissä miljardeissa joku 680 000 euron vuosisopimus tai valtiosihteerin vuosipalkka on vain pisara meressä. Mutta nyt on kysymys periaatteesta. Suomi velkaantuu vähintään 15 miljardia euroa vuodessa ja julkisia varoja käytetään miten sattuu. Fimlab on vain yksi esimerkki. Muita riittää.

Omia tai oman firmansa rahoja ei kukaan käyttäisi noin.
Kyse on vallan väärinkäytöstä.

Teksti: jarikupiainen
Avainsanat: Hjallis Harkimo

Kommentit

Oma kommentti