Alkoholismista

Home Forums Terveys-Hymy Alkoholismista

Viewing 4 posts - 1 through 4 (of 4 total)
 • Author
  Posts
 • #21410 Ilmoita asiaton viesti
  Marja
  Member

  Tyypillisin alkoholin-liikakäyttäjä on mielialahäiriöstä,impulsiivisuudesta ja jonkinasteisesta tahto-toiminnatahäriöstä (arrut eivät pidä) kärsivä henkilö.josta paljolti selittyy myös hänen itsesyytöksiä aiheuttavat ns.retkahdukset raitistumisen tiellä sekä lupaukset omaisille kerta toisensajälkeen ei pidä .Näkisinkin että niitä ei kannata tehdä itselle eikä muille ainakaaannousuhumalassmaanisessa -tila ollen ole köyhä eikä kipeä omasta mielestään.Kun sitten kaikki serotoniini-varastot(mielihyvän-lähde) on maniassa kulutettu,tulee kolikon väistämätön toinenpuoli-masennus.Olen jopa nähnyt tiloja,että ihminen depressoissaan on kuin horrostilassa-ja leikki on tällöin kaukana,Jos vielä toimintakykyä on jäljellä,on suuri itsemurha vaara olemassa.

  Paljon vielä täytyy lääketieteen tehdä keksintöjä,että se kykenee vastaamaan ja tukemaan alkoholisoitunutta henkiöä tehokkaasti raitistumisen tiellä.

  Perhepiiroissä alkoholistin omaisenaolemmeaavuttaneet isämme ilievästä alkoholinkulutuksestaan huolimatta jpositiivisia voittoja-.–kadonneet ovat jatkuvat ravinloissa juoksut ja vieraat naiset—-pelkällä ja ainoastaan vastaamalla hänen riitaahaastavaan olemukseesnsa ja vereslihalla olevaan itsetuntoonsa RAKKAUDELLA.

  Ymmärrämme,että isällämme on perinnöllinen,suoraan alenevassapolvessa,aineenvaihdunta-häisiö,johonka viina imeytyy kuin nenä päähän.Taistelemme yhdessä noita tuhoavia geenejä vastaan ja odotamme lääketieteellistä läpimurtoa.Se pelastaisi satojen-tuhansien ihmisten elämän jo tässä pienessä Suomessa.

  #21411 Ilmoita asiaton viesti
  anonyymi
  Member

  Tutustu aa ja al-anon toimintaan ja 12 askeleeseen sekä perinteeseen niin et odota lääketieteeltä mitään. Sieltä se ratkaisu löytyy, kuten muillekin vertaisilleen. AA on ainoa hyvä vaihtoehto

  #21412 Ilmoita asiaton viesti
  Pekka
  Member

  Helpompi tapa on usein aluksi a-kilta. AA on usein raju ekaksi kohteeksi suurimalle osalle. A-killassa saa palautetta ja ohjeita sekä rennompaa. AA sitten jos tuntuu paremmalta. Kokeile molempia, se on yksilöstä kiinni mikä sopii. Mutta mikään ei auta jos ei ole tahtoa raitistua. Jos henkilö ei itse tahdo raitistua, niin sama vaikka se pakotetaan hoitoon, niin se on pullossa kiinni kun saa tilaisuudena. Siis tahto. On eri asia olla juomatta ja olla raitis. Ei ole ihme pilleriä joka vie alkoholismin pois. Se on sinulla loppuikäsi. n 1-2v jälkeen vasta ei einää ole halu juoda, ennen sitä on rankkaa. Pitää muistaa että elämän muutkin asiat pitää pistää kuntoon. Mahd velat, asunto, työ, parisuhteet. Ei saa pitää kiirettä. Pitää keskittyä aluksi alkoholismiin ja aluksi ei kannata aloittaa uutta parisuhdetta tueksi. Alkoholismissa on tyypillistä turvattomuuden tunne, paniikki häiriöt, ahdistukset ja usen maanis-depressiivisyys. Raittius auttaa niihin, mutta lääkkitys kanssa (ilman viinaa!).

  #21413 Ilmoita asiaton viesti
  Pekka viälä
  Member

  Geeneissä voi olla alkoholismi ja viimeisimpien tutkimusten mukaan kukin geeni pitää vielä ns. aktivoitua. Esim perhe 4 lasta muutamien vuosien välillä. Vanhimman kanssa esim. isä ei juonut. nuorimman tullessa jo täys juoppo. Lopputulos nuorin juo eniten vanhin vähiten/ollenkaan. (karrikoitu aktivointi) Siis mikätahansa tauti joka on geeneissä pitää aktivoitua. Odotan lisää tietoa tutkimuksesta innoissani. Toivoa niille joilla on geeneissä jokin tauti ja kuinka välttää sen aktivointi.

Viewing 4 posts - 1 through 4 (of 4 total)
 • You must be logged in to reply to this topic.