Vaihdevuodet

Home Forums Terveys-Hymy Vaihdevuodet

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 34 total)
 • Author
  Posts
 • #21562 Ilmoita asiaton viesti
  Kehräävä Mirri
  Member

  Minulla tuntuu vaihdevuodet juuri alkaneen, ja tunnun löytäneen hyvän yrtin vaihdevuosien hikoiluun. Yrtin nimi on Alfalfa. Sen jälkeen, kun rupesin ottamaan Alfalfaa, hikoilu on kokonaan kadonnut !

  #21563 Ilmoita asiaton viesti
  Bella
  Member

  Lieneekö niiden alkua,kun yöuni on välillä katkonaista.Hikoile en normaalia enemmän.Oireethan voivat vaihdella eri henkilöillä.Kun pääsisi noista kuukausittaisista vuodoista lopullisesti eroon,olen tosi kipeä niiden aikaan.No vaihdevuosien aikaan niiden pitäisi viimeistään loppua.

  #21564 Ilmoita asiaton viesti
  Kehräävä Mirri
  Member

  Bella:

  Lieneekö niiden alkua,kun yöuni on välillä katkonaista.Hikoile en normaalia enemmän.Oireethan voivat vaihdella eri henkilöillä.Kun pääsisi noista kuukausittaisista vuodoista lopullisesti eroon,olen tosi kipeä niiden aikaan.No vaihdevuosien aikaan niiden pitäisi viimeistään loppua.

  Hei Bella, en minäkään heti paikalla alkanut hikoiluhommaa, mutta , kuten sanoit, yöuni tuntui alkavan muuttua toisinaan. Samoin kuukautisvuodot olivat 3-6 kuukautta ennen kokonaan loppumista tosi runsaat, ja kyllä minäkin siinä vaiheessa jo rupesin hermostumaan koko hommiin ! Vaan nyt on asiat hyvin, ovat loppuneet, ja voin hyvin, ei ole edes hikoiluja Alfalfa-yrtin kautta, en minä mitään hormooneja kyllä suostuisikaan syömään, minä olen yrttihoidon kannalla, eivät tuota sellaista vahinkoa kuin hormoonit. Pää pystyyn, Bella, kyllä se aurinko paistaa vielä sinullekkin !

  #21565 Ilmoita asiaton viesti
  Bella
  Member

  Kiitos kehräävä mirri ,toivottavasti loppuisivatkin pian,nyt juuri on taas"juhlat" ja jäseniäkin särkee.Ilman särkylääkkeitä en voisi olla ollenkaan.On jopa käynyt mielessäni kohdun poisto,mutta mahdolliset sivuvaikutukset arveluttaa.Tietääkö joku kyseisestä toimenpiteestä,vaikuttaako se jotenkin esim.intiimiin elämään?

  #21566 Ilmoita asiaton viesti
  Kehräävä Mirri
  Member

  Hei Bella, sinuna ajattelisin vaikka kymmenen kertaa, ennekuin menisin kohdun poistatuttamaan.Ei minulle sitä ole tehty, mutta olen kuullut, että parempi olisi pitää se sisällä niin kauan kuin mahdollista. Kuten sanoin, oli minullakin viimeiset kuukaudet karmeita kuukautisten kanssa, ennenkuin loppuivat, tulivat epäsäännöllisesti, kestivät iät ja ajat ja hirvittävän runsaat, kyllä minullakin meinasi proppu palaa! Pidä nyt ainakin huoli, että syöt esim. vitamiinitabletteja, joissa on erityisesti rautaa, tää on tärkeätä tässä vaiheessa, muuten sinua voi uhata anemia. Ja pidä mielessä, että ei ne kuukautiset näin vuosikaupalla jatku, se on vaan tää vaihe, just ennen kuin loppuvat kokonaan.

  #21567 Ilmoita asiaton viesti
  Kehräävä Mirri
  Member

  Sinulle, Bella – sinä tietysti itse määräät oman kroppasi suhteen, mutta jos haluat poistattaa kohtusi, on toinenkin asia, jota sietää harkita.On tässä asiassa myös se psykologinenkin puoli. Entäpä jos ensin poistatat kohtusi, ja sen jälkeen alat tuntemaan, että olet vain ns. puoli nainen, vaikka kohtusi ei pysty yleensä tuottamaan lapsia enää vaihdevuosien jälkeen, siitä huolimatta se on ns. feminiini-elin, ja mistäs tiedät, jos ei tämä poiston jälkeen ala pörräämään mielessäsi. Sitten voit sanoa myös intiimi-elämälle hyvästit, En päätä puolestasi, sinä teet sen itse, mutta sanoisin vielä kerran, ole kiltti ja mieti oikein hyvin, ennenkuin alat niin radikaaleja päätöksiä tekemään. Koska, poistatusta et voi enää kääntää takaisin.

  #21568 Ilmoita asiaton viesti
  Bella
  Member

  Voihan se olla,että joskus kaduttaisi,jos kohdun poistoon rupeaisi.Mietin asiaa,koska se ei kuitenkaan ole mikään tuosta pois juttu jälkeenpäinkin ajatellen. Aina kuukautisten aikaan sitä tulee harkinneeksi kaikenlaisia helpotuksia,kun kivut ovat sietämättömiä ilman särkylääkettä ja vuoto on kovaa.Mutta jos vielä sietäisi niitä jonkin aikaa.En siis mene toistaiseksi kyseiseen toimenpiteeseen.

  #21569 Ilmoita asiaton viesti
  Kehräävä Mirri
  Member

  Tiedän itse, mitä sinä tunnut nyt menevän läpi, hyvä Bella, mutta koeta nyt hyvä ihminen vaan purra hampaat yhteen tällä hetkellä. Olen itse käynyt saman läpi. Kuten sanoin aikaisemmin, koeta nyt ihmeessä syödä ainakin rautaa, että et anemiseksi tule kovien vuotojen takia, ja ei tämä tilanne loputtomiin kestä, loppuvat lopulta, ja kertomuksestasi päätellen hyvinkin pian. Tsemppiä toivotan sinulle Bella!

  #21570 Ilmoita asiaton viesti
  Bella
  Member

  Kiitos kannustamisesta.Syön monipuolisesti ja otan lisäksi rautakapselin joka päivä.Eiköhän tässä sisulla pärjätä..tein lopullisen päätöksen, että kehoani ei retostella.

  #21571 Ilmoita asiaton viesti
  Kehräävä Mirri
  Member

  Hei, ei tarvitse kiitellä, mutta kiitos nyt kumminkin kiittelyistä. Katsos, kun tiedän niin hyvin mitä sinä menet läpi tällä hetkellä, koska olen ollut itse siinä tilanteessa. Hienoa jos pidät vaan huolen siitä raudan syömisestä, mulle kun meinas silloin tulla anemia, ja sen takia nyt tiedän mitä nää kovat vuodot voivat aiheuttaa. Hampaita se minäkin silloin purin, ja nyt kun tämä vaihe on ohi, olen kiitollinen itselleni, että en mennyt mitään radikaalista teettämään kroppani suhteen. Ja vieläkin , mitä olet kertonut, mitä menet läpi, kyllä ilmoittaa minulle että ei varmaan enää kestä edes yhden sormen sormien lukua, kun sinäkin olet pois tästä tilasta. Toivotan sinulle hyvää jatkoa ns. täysi-ikäiseksi tullessasi !

  #21572 Ilmoita asiaton viesti
  tuua
  Member

  niinhän se on kuitenkin että jokainen kokee vaihdevuodet eri tavalla ja jokaisen keho myös reagoi eri lailla.ei pidä mennä antamaan neuvoja kellekkään oman kokemuksen perusteella.

  eikä ne moikkarit välttämättä mihinkään lopu jos joutuu syömään hormoneja niinkuin minä monien muiden tavoin,eikä siinä mitään ihmeellistä.olin vain kovin yllättynyt kun luulin että pääsen näistä älyttömän runsaista ja kivuliaista vuodoista eroon.mutta ei sentään niin helpolla pääsytkään.mutta parempi näin kun nää aikuisen naisen iän oireet oli tosi järkyttävät,siis ei niitä kukaan tervejärkinen kestä.huomasin että nää kaameat vuodot sen hormonihoidon seurauksena on kuitenkin pientä ja jotenkin hallittavissa vaippoineen ja särkylääkkeineen.

  mutta onnellisia vaihdevuosia ja sitä seuraavia teille bella ja kehräävä mirri ja kaikille muillekkin samojen juttujen kanssa pähkäileville

  #21573 Ilmoita asiaton viesti
  Kehräävä Mirri
  Member

  Hei Tuua ! tervetuloa "kerhoon" ! Hei, ehkä ei tullut hyvin selville, mutta kerroin vain omista kokemuksistani, joita menin läpi, ennenkuin kuukautiset loppuivat. Ja olet oikeassa, jokaisella on erilaiset tunnelmat, ennenkuin loppuu kuukautisvuodot. Mä olen vain, kuten sanoin Bellalle, näitä hormonihoitoja vastaan, koska ovat todenneet, että hormonit voivat tuottaa paljon pahaa, ja kuulema eivät suosittele hormonihoitoa kauan aikaa. Mulla oli kanssa hirveet vuodot, ja mä vaan purin hampaita yhteen, siteiden kanssa! Nää karmeet vuodot tuntuu olevan jokaisella, ennenkuin loppuvat kokonaan.ois muuten kiva, jos joku tulis, ekspertti, vaikka Hymyn sivuilta kertomaan, mitä tehä, jne. kun tulee vaihdevuodet. Tietoo me tarvitaan kaikki ! Ja , kuten sanoin, minun mielestäni kohdun poistatus oli jo radikaali teko, koska olen itse huomannut, nyt kun kuukautiset ovat loppuneet, että hyvältä tuntuu että kohtu on siellä, vaikka lapsia ei enää tulekkaan ! Tää oli vain minun mielipiteeni !

  Toivotan sinulle samoin, onnellisia vaihdevuosia !!

  #21574 Ilmoita asiaton viesti
  Sepi
  Member

  minulta on poistettu kohtu 15vuotta sitten, eikä ole ollut mitään ongelmia

  #21575 Ilmoita asiaton viesti
  Kerttuli
  Member

  Minkälainen toimenpide,oliko jälkioireita sun muuta?Vaikuttiko toimenpide intiimiin elämään?

  #21576 Ilmoita asiaton viesti
  Sepi
  Member

  Aika pieni haava, josta se tehdään. Onhan se aika kipeee noin 3-viikkoa, mutta sen jälkeen ei minulla ainakaan mitään pahempaa, ei vaikuttanut intiimiin elämään, eikä muuhunkaan.

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 34 total)
 • You must be logged in to reply to this topic.