Reply To: Kertokaa punariisistä !

Home Forums Terveys-Hymy Kertokaa punariisistä ! Reply To: Kertokaa punariisistä !

#21635 Ilmoita asiaton viesti
topi
Member

LL:

Luontaisestihan (ns. luonnonkansat) ihmisellä kolesteroli ei ole 5-10-luokkaa kuten keskivertosuomalaisilla. Eli perintötekijät (maksa tuottaa ylenmäärin kolesterolia) ja osin "ravitsemusvirheet". Toki elimistö tarvitsee kolesterolia, mutta n. 2-3 välillä kok. kolesteroli olisi luontaisempi.

Punariisissä on luonnollista lovastatiinia, vaikutus on samantyyppinen, mutta hieman heikompi kuin ns. statiini-kolesterolilääkkeillä. Voivat toki aiheuttaa lihas/nivelkipuja, mutta kuten statiinitkaan, harvoin aiheuttavat vakavaa ns. rabdomyolyysiä, mutta aina jollekin miljoonista käyttäjistä voi tulla vakaviakin haittoja. Mutta toisaalta suurimmalle osalle lihas/nivelkivut ovat ohimeneviä ja loppuvat, kun hoito loppuu. Eri lääkkeillä on hieman eroa lihaskivun aiheuttajina (mm. halvin simvastatiini tekee eniten ja lipitor/lescol ja pravastatin hieman vähemmän), 1 väitöskin tehty, että perimätekijät vaikuttavat lihaskipujen saamiseen (ei vielä ole kliinisessä käytössä ko. testit), myöskin annos vaikuttaa (usein isompi annos aiheuttaa enemmän kipuja osalle, huom. osalle). Kuitenkin etenkin perinnöllinen ns. familiaalinen korkea kolesteroli altistaa ennenaikaisille sydäninfarkteille ja heillä tehokas kolesterolilääkitys hidastaa valtimotaudinmuutosten etenemistä (eivät kuole 10-30 v. infarktiin enää… kuten 50-70-l.). Sepelvaltimotaudissa kolesterolilääkitys on todella tärkeä, ns. sekundääripreventio.

Se onko vanhuksen järkeä syödä/aloittaa lääkitystä on toinen asia. Myöskin vanhuudessa ne, joilla on korkeampi kolesteroli ovat usein parempikuntoisia ja pikemminkin ne joilla on matala kolesteroli ovat aliravittuja ja raihnaisia ja siksi kuolevat aiemmin. Mutta monella 80-90-vuotiaalla on saatu rintakivut hallintaan, kun on tehostettu kolesterolilääkitystä. Siinä elämänlaatukin kohenee.

Muuten lääkärit eivät saa mitään bonuksia, kun määräävät lääkityksiä. Tietenkin niitä markkinoidaan, mutta kyllähän suurin osa lääkäreistä luottaa tutkittuun tietoon, eikä mielikuviin. Suurin osa tutkimuksista on hyvin suoritettuja ja verrattuna moneen asiaan (kuten luontaistuotteet) lääkkeiden tulee osoittaa tehoa/turvallisuutta, että niitä voidaan käyttää.

Noniin niinpäniin kukapa näitä alkuihmisiä olisi kolestroolin osalta mittailutkaan elikkä tämä on tätä nykyajan paasausta jossa toinen on toistaan viisaampi.

Mutsilla todettiin sepelvaltimotauti 88 vuotiaana kun laaki tuli ja määrättiin lääkkeet kaikki normaalit tuohon no ei ole niitä syönyt nyt on 96 vuotias yli 200 paine koko ajan ja varmaan kolestrooli taso ylhäällä miten on mahdollista että hengissä asuu yksin ja hoitaa itsensä vielä puoli sokeanakin ilman apua???

Itse sairastuin rasva-aineen vaihduntahäriöön 51 vuotiaana jonka sain ennakkoperintönä ja olikin niin paljon paha niin sanottu kolmen suonen tauti että olis pitäny tehdä ohitusleikkaus heti varjoainekuvauksen perusteella mutta sanoin notta ei vaan koita laajennus tehdä no eihän sekään onnistunu stentin laitosta puhumattakaan. Nyt siitä on aikaa 6 vuotta ja joka päivä töissä lääkkeeni olen syönyt Crestor on ollut kolestrooliin mutta lopetin sen koska tuli niin valtavat lihaskivut nyt pari kk olen syönyt Lipitoria lihaskivut siedettävät mutta kolestroli on edelleen 5 ja hyvä nippa nappa 1 eli ei paljon apua. Lihassärky, muistamattomuus, jäykkyys, haamusärky, voimattomuus, heikko immuunisuoja, ym näistä kolestrolilääkkeistä ainakin seuraa saas sit nähdä kumpi tappaa nopeemmin suonten tukkeutuminen vai lääke. Nyt on taas keksitty tuo Arginiini joka on lehtien mukaan ihan jäätävän hyvä esim. magneetiTerveys lehtikirjotuksen mukaan ja kananmunat joita ainakin kardio sano että vältelkää. Googletin tuota arginiiniä niin joka paikassa höpötetään että se onkin mainio potenssilääke. Eihän näistä tiedä enää mitä uskoa kun kolestrooli lääkkeen tilalle pitäisi joku löytyä jos jättäis sen pois