Anna laihdutti kuukaudessa 10 kiloa

Anna Juvonen on tehnyt hatunnoston arvoisen tempun: hän pystyi alkutalvesta pudottamaan peräti 10 kiloa – ja vain yhden kuukauden aikana.
– Olen nyt puolivälissä tavoitettani ja jatkan painonpudotusta pätkäpaastolla.

Helsinkiläisen Anna Juvosen, 30, ammatti ei ole ihan siitä tavanomaisimmasta päästä, sillä hän ajaa työkseen raitiovaunua. Hän kuitenkin vakuuttaa, ettei ole ammattikunnassaan yksin ja että naisia on samoissa hommissa nykyään likimain yhtä paljon kuin miehiä. Vuorotyö on asettanut omat haasteensa painonpudotukselle.

Koulutukseltaan hän on kuitenkin merkonomi, mutta kun vastaavia töitä ei löytynyt, oli keksittävä jotakin muuta. Nuoruudessaan Anna ehti työskennellä kahdeksan vuotta ravintola-alallakin, missä vuorotyö ja ruoka tekivät tepposet. Ruokaa tuli syötyä ihan väärään aikaan ja kaikki kävi, mitä helposti sai hankittua.

Annan perheeseen kuuluu avopuolison lisäksi kolme koiraa, joiden kanssa vapaa-aika kuluu erinäisten harrastusten parissa. Koska Anna on vasta kolmekymppinen, hänellä ei ole koskaan ollut mitään vakavaa sairautta eikä hänellä ole reseptilääkitystä. Ainoa murhe on ollut elopainon nousu.

– Naisten ikuinen ongelma on painonhallinta. Tarve luodaan jo varhaislapsuudessa, hän huokaa.

– Itselläni on ollut ylipainoa 30 kiloa. Pahimmillaan painoin 116 kiloa, mutta nyt olen hiukan alle 90 kilossa. Lopullinen tavoite on 75 kiloa.

Annalla ei ollut mitään erityistä herkkua, kaikki upposi. Erityisen perso hän tunnustaa kuitenkin olleensa suklaalle ja jäätelölle. Hän on yrittänyt laihduttaa monta kertaa erilaisten pikakuurien ja tiukan ruokavalion sekä salitreenin avulla, mutta tulokset ovat vaihdelleet. Pikakuureista paino on palannut aina tuplana takaisin.

Projekti oli iso urakka

Sitten Anna huomasi Facebookista luontaistuoteyritys Leaderin kyselyn sopivista laihduttajakandidaateista, jotka haluaisivat ryhtyä pudottamaan painoaan Easy Diet -tuoteperheen valmisteilla. Anna lähetti hakemuksensa ja tuli valituksi ryhmään. Hän kävi tapaamassa Leaderin väkeä ja lupasi aloittaa kaksi ensimmäistä viikkoa pelkästään Easy Diet -sarjan tuotteilla.

– Aloitin kuurin tammikuun lopussa, jolloin lähtöpaino oli 101,5 kg. Jätin kaiken perinteisen ruuan pois, jotta elämäntaparemontin sai alkuun. Helpotin painonpudotusta tuunaamalla keittoja ja sosiaalisissa tilanteissa korvasin annospussit salaatti-liha-aterialla. Reissuissa olen pitänyt Easy Diet -sarjan valmisteita mukana aina ulkomaita myöten. Niitä on helppo kuskata mukana.

– Jo helmikuun ensimmäisen viikon jälkeen paino oli pudonnut viisi kiloa ja helmikuun loppupuolella olin laihtunut jo 10 kiloa. Siirryin osittain normiruokaan maaliskuun alussa, mutta olen korvannut osan siitä Easy Dietin ateriankorvikkeilla. Olen yrittänyt välttää hiilihydraattipitoisia ruokia kuten leipää, riisiä, pastaa ja perunaa.

Anna piti ensimmäisen kuukauden ajan hyvin tiukan linjan eikä sortunut kertaakaan. Hän kyllä myöntää avoimesti, että ensimmäiset kolme, neljä vuorokautta olivat hyvin vaikeita ja hänen teki mieli viheltää peli poikki, mutta avomiehen, äidin ja Leaderin väen tuella hän kuitenkin jaksoi toteuttaa unelmaansa. Projekti nimeltä painonpudotus on iso urakka, jonka eteen joutuu työskentelemään pitkään.

Kiitos kotijoukoille

Anna on ottanut avukseen myös EasyMed-glukomannaanikapselit. Ne turpoavat mahassa peräti 300-kertaiseksi, mikä luonnollisesti saa aikaan kylläisyyden tunteen. Myös Easy pH -emäsjauhe on ollut hänen käytössään. Se nopeuttaa kehon happovarastojen eli selluliitin purkua.

– Emme mieheni kanssa alkuun uskoneet glukomannaanikapseleihin ja että ne oikeasti toimivat. Oli pakko laittaa yksi kapseli veteen ja katsoa. Se geeliintyi tosi nopeasti nesteeseen, jolloin oli pakko uskoa, että se taatusti täyttää vatsaa.

Anna aloitti huhtikuun lopussa myös pätkäpaaston. Käytännössä se tarkoittaa sitä, että hän nauttii maanantaisin ja torstaisin pelkästään Easy Diet -sarjan valmisteita.

– Tuolloin eletään pelkillä pusseilla! Kolme ateriaa joko keittoa, puuroa tai ateriankorvikepatukka, ja jos tulee oikein huono olo, varalla on vähäkalorinen kiisseli. Muina viikonpäivinä noudatan 1500 kcal -tahtia.

Anna on hyvin onnellinen siitä, että on pystynyt pitämään kymmenen kilon laihdutuksensa. Olo on virkeä ja jaksaa paremmin, turvotus on hävinnyt, unen laatu on parantunut ja nälän tunne on kadonnut. Mieli ei tee enää samalla tavalla makeaa kuin aikaisemmin.

– Olin koiranäyttelyssä maaliskuussa ja sen huomasi, että kymmenen kiloa oli lähtenyt, kun juoksin useamman koiran kanssa kehässä. Olo oli paljon kevyempi kuin ennen. On kuitenkin tärkeää, että joku potkii takapuolelle, sillä tätä urakkaa ei ihan yksin pysty tekemään, Anna sanoo kiitollisena tukijoukoilleen.

Teksti: Reijo Ikävalko

Kuva: Miguel Vera

Terveys-Hymy 6-13

Teksti: Hymy
Avainsanat: painonhallinta, ruokavalio, laihtuminen, painonpudotus, pätkäpaasto

Kommentit

On tosi hyvä tuote itekki olen käyttäny kyseisiä tuotteita ja laihtunu myös.Ainoa haittapuoli, että ovat aika kalliita. Kannattaa kokeilla

Oma kommentti