Ensi kesänä rantakunnossa!

Pia MäkitaipaleHarmonian viiden leidin laihdutusryhmälle kuuluu pelkkää hyvää. Kolme naista on saanut painoaan putoamaan yli 10 kiloa ja kaksi muutakin on laihtunut merkittävästi.

Mia Kosunen on laihtunut nyt jo lähes 12 kiloa. Ei siis ihme, että hän on äärettömän onnellinen.

– Hyvin hurisee, kiitos. Puntari näytti aamulla 11,9 kg pudotusta, mutta asennutin päähän irtorastat viikko sitten, ja ne painavat varmasti ainakin kilon verran. Eli rohkenen väittää, että painoa on pudonnut nyt jo kolmisentoista kiloa!

– Mielitekoja siunaantuu aina välillä ihmistä kiusaamaan, mutta ehkä pahimman niistä eli kuningas alkoholin olen pystynyt aika hyvin torjumaan – paria repsahdusta lukuunottamatta. Olo on ollut hyvä, mutta ainoa aika iso miinuspuoli on se, että palelee koko ajan ihan hirveästi. Kotonakin joutuu olemaan pitkät kalsarit ja olohousut, sukat, villasukat, pitkähihainen paita ja vielä kylpytakki päällä, kun ei vaan tarkene. Yöt menevät vähintään kahden peiton alla.

– Kaikki tämä on varmasti laihtumisen syytä, koska ei ikinä ennen ole ollut yhtä kauheaa palelua. Ensi kesänä ollaan koko poppoo rantakunnossa!

Taina Leppälahti, Jaana Kärkinen ja Pia MäkitaipalePia Mäkitaipale on edennyt samaa tahtia Mia Kosusen kanssa. Pia on nimittäin 11 viikon aikana laihtunut kunnioitettavat 13,1 kiloa.

– On ollut takapakkiakin, mutta en ole niistä harmistunut, vaan olen jatkanut sinnikkäästi uutta elämääni. Liikunnasta olen ehkä välillä luistanut, mutta ruokavalio on pysynyt, vaikka sunnuntaisin olen suonut itselleni herkuttelupäivän, jos on tehnyt herkkuja mieli. Yhden takapakin jälkeen aloitin toisen Detox-kuurin, joka auttoi taas isompaan pyrähdykseen eli heti lähti 2,2 kiloa.

– Olen huomannut, että Detoxia kannattaa käyttää elimistön puhdistukseen sopivin väliajoin ja ilmeisesti sitä saa käyttää ainakin neljä kertaa vuodessa. Ihan mielettömän hyvä fiilis kaiken kaikkiaan. Vielä on pudotettavaa reilusti, mutta tällä menolla se onnistuu kyllä. Nyt on jo laihdutettu niin paljon, että paluuta entiseen ei ole. Hyvää uutta vuotta 2011 kaikille. Nyt vaan Detoxit kehiin ja bikinikuntoon ensi kesäksi!

Ei kahta ilman kolmatta

Kolmas yli kymmenen kiloa pudottanut on Taina Leppälahti.

– Tavoitteena ollut 10 kiloa ohittui jo joulukuun alussa, eli kuukausi on siis jo opeteltu elämään entistä laihempana. Pudotus jatkuu vuoden alusta meillä kaikilla, ja tavoite meikäläisellä on saada vielä 5–10 kg pois. Olimme hiljattain äitini lihapatojen ääressä viikonlopun, jolloin tuli syötyä asenteella huomisesta viis, ja niinpä paino nousi heti kilolla! Eli koko ajan on muistettava, missä mennään – rajat ne on pielisessäkin vai kuinka se sanonta meneekään.

– Astmaatikolle alkutalven hirveät pakkaset ovat kauhistus, ei ole tullut paljon ulkoiltua. Kauppamatkat olen toki tehnyt 95-prosenttisesti kävellen mummokärryn kanssa. Kotona olen harrastanut swingstickiä, kuntopyörää ja crosstraineria. Ihanaa on ollut ostella uusia vaatteita, kun vyötärö on kaventunut peräti 17 senttiä!

Taina Leppälahti vakuuttaa, ettei hänen laihdutusprojektinsa olisi ikimaailmassa onnistunut yhtä hyvin ilman Detoxia.

– Sillä sai todella hyvän alkusysäyksen. Paino putosi vauhdilla ja mikäs siinä sitten oli jatkaessa. Team Pyöreät Byllyt on pitänyt tiiviisti yhtä, ja olemme päättäneet jatkaa byllyilyä ikuisuuden. Tapaamme 1–2 kuukauden välein, ja silloin sana on vapaa eli jos joku on alkanut lihoa, siitä sanotaan suoraan ja kysytään, että mitäs me aikoinaan sovittiin. Vaa’alla käynti jatkuu joka viikko, lipsumisia ei sallita ja jos paino on noussut, kiristetään vyötä ja syödään vähemmän.

– En koe, että olisin joutunut luopumaan yhtään mistään, ihan päin vastoin. Olen saanut elämääni uutta sisältöä ja on mielenkiintoista koetella omia rajojaan. Ryhmän tuki on tosi tärkeää ja ennen kaikkea se, että tunnemme toisemme niin hyvin. Ei ole asiaa, mistä ei voisi puhua.

”Periksi ei anneta”

Jaana Kärkisen ja Tarja Grönholmin laihdutus ei ole onnistunut aivan yhtä hyvin kuin Mialla, Pialla ja Tainalla, mutta hekin ovat silti tyytyväisiä tuloksiin.

– Nyt on paino pysynyt samoissa, Jaana huokaa.

– Eli neljä kiloa on mennyt. Joulun alusaika kaikkine pikkujouluineen teki tiukkaa, mutta periksi en anna. Eikä onneksi ole tullut kiloja takaisin.

Tarja Grönholm on saanut painoaan putoamaan vallan mukavasti, seitsemän kiloa.

– Toivottavasti pikku sairasteluni ovat jo takanapäin. Paino on pudonnut jo sen verran, että olen joutunut skippaamaan muutamat housut, koska ne eivät enää istu. Kunhan kevät koittaa niin saa lähteä housuostoksille. Nyt vielä tulee sen verran täytettä välivaatteista, että housut pysyvät ylhäällä.

– Olen jo joutunut hankkimaan uuden vyön, ja siihenkin saa pian ruveta tekemään uusia reikiä. Treenaamaan olen päässyt muutaman kerran viikossa. Pian kanssa olemme käyneet perjantaisin zumbaamassa ja toisen kerran käyn joko pienen miehen treeneissä harjoittelemassa kärrynpyöriä tai sitten keksitään jotain muuta kivaa.

– Kunhan pakkaset vähän laskevat niin pääsemme laskettelemaan ja hiihtämään!

Terveys-Hymyn aiemmat jutut laihduttavista leideistä on nähtävissä täällä.

Teksti: Reijo Ikävalko

Kuvat: Miguel Vera

Terveys-Hymy 1-11

Teksti:Harmonia
Avainsanat: laihdutus, painonpudotus, Team Pyöreät Byllyt, ylipaino

Kommentit

Oma kommentti