Kaksi kuukautta, kuusi kiloa

Marjo RantalaLempääläläinen hoitoalan yrittäjä Marjo Rantala pieneni alkukesästä kuin itsestään kuusi kiloa, vaikka hän ei omien sanojensa mukaan tehnyt muuta kuin nappasi kolme tablettia joka ikinen aamu.

Marjo Rantala, 51, asuu niin hassun nimisessä paikassa, että se on pakko mainita heti alkuunsa. Hänen osoitteensa on nimittäin Umpikuja.

– Siellä ollaan eikä pois päästä, huumorintajuinen energiapakkaus nauraa. – Naapuri keksi aikoinaan moisen osoitteen.

Marjo on ammatiltaan hoitoalan yrittäjä, ja yrittäjänä hän on toiminut jo viitisentoista vuotta. Hän tuo maahan hoitolaitteita ja hänellä itsellään on hoitola, jossa hän antaa asiakkailleen erilaisia hoitoja.

– On hierontatuoleja, acu-petiä ja elektroterapiahoitolaitteita, joilla tehdään erilaisia lymfahoitoja, lihaskuntoutushoitoja, kivun hoitoja ja kiinteytyshoitoja sekä klassista hierontaa, Marjo luettelee. – Ongelmani on vain siinä, että kun teen hullun lailla kymmenen tunnin työpäiviä ja syön epäsäännöllisesti, oma paino pakkaa nousemaan. Asiakkaiden muoto kyllä muuttuu nopeasti oikeaan suuntaan, minun taas päinvastaiseen, koska en ehdi itselleni tekemään hoitoja.

Marjo on eronnut ”jo viime vuosituhannella” ja asustaa kahdestaan Umpikujalla 20-vuotiaan tyttärensä kanssa, josta tulee vaatesuunnittelija-artesaani. Marjon poika puolestaan on 25-vuotias ja ammatiltaan automaatioasentaja. Itse Marjo sanoo olevansa tällä hetkellä tiukasti sinkku ja arvelee, että valutta niin sanotusti kelluu vielä jonkin aikaa.

Marjon terveys on pitänyt hyvin, mitä nyt viimeksi kolesteroliarvot eivät olleet aivan kohdallaan. Kokonaiskolesteroli oli kuusi ja pahaa eli LDL-kolesterolia oli neljä eli liikaa, mutta hyvä HDL-kolesteroli oli kunnossa. Triglyseridiarvo oli hyvä. Niinpä mitään lääkitystä ei tarvita ja Marjo sanookin kääntyvänsä seuraavaksi punariisitablettien puoleen.

– Reseptilääkitystä minulla ei ole ollut ikinä ja olen hoitanut terveyttäni pieksämäkeläisen Vitacom Pharman tuotteilla. Alhaisen verenpaineeni pidän kurissa sopivalla suolankäytöllä. Mivitotalia olen käyttänyt jo ainakin kuusitoista vuotta ja koska suvussani on sepelvaltimotautia, otan pari kolme kertaa vuodessa Orachel-kuurin. Niinpä olen ollut hyvin terve ja olen ollut töistä poissa 15 vuoden aikana vain yhden perjantaipäivän, kun tuli paha mahatauti. Eikä yrittäjän sovi sairastuakaan. En tiedä, mitä tekisin, jos tulisin sairaaksi.

Tunnetusti suutarin lapsilla ei ole kenkiä, ja niinpä Marjolla on ollut paino-ongelmia. Koska hän on vain 158-senttinen, viime keväällä vaa’an näyttämä 84 kiloa oli liikaa. Mutta onneksi Marjon luottofirma Vitacom Pharma toi juuri silloin markkinoille aivan uuden laihdutusvalmisteen, jonka nimi on Thin 400.

– On sanottu, ettei vielä ole syntynyt naista, joka olisi tyytyväinen painoonsa, ja sen olen huomannut myös omassa työssäni. On sitten lihava, laiha tai normaali, niin aina on jotain korjattavaa.

Marjo sanoo, ettei hänellä ole mitään erityistä herkkua, jolla paino olisi noussut. Tärkein tekijä on varmasti työn epäsäännöllisyys ja yhtä epäsäännölliset ruokailuajat. Marjo ei tunnusta olevansa suklaan, oluen, pullan tai jäätelönkään ystävä, mutta yksi pahe hänellä on: koska hän harrastaa metsästystä, riistaruokiin uppoaa voita ja kermaa.

– Metsästän hirviä, peuroja, rusakoita ja sorsia, mutta muuten en ole vaarallinen, hän viisastelee.

Marjo kertoo, että koko hänen sukunsa on ruumiinrakenteeltaan samanlaista eli lyhyitä ja rakenteeltaan aika vantteroita, jolloin rasva kerääntyy pallean ja ylipäätään vatsa-alueen ympärille.  Puhutaan myös omenavartalosta.

– Pelästyin jo itsekin kevään painolukemia, kuinka se noin oli päässyt nousemaan. Teen kaikille asiakkailleni erilaisia kehon mittauksia, jolloin saadaan muun muassa kalorinpoltto, lihasmassa ja kokonais- sekä sisäelinrasvat. Lihasprosenttini on tosi hyvä, sillä minulla on melkein 30 % lihasmassaa, mutta sisäelinrasvat olivat nousseet huolestuttavasti. Kun yhdeksän on vielä ihan normaali, minulla se kävi jo 11:ssä.

– Kuulin aika monelta taholta kehuja Thin 400:sta ja ajattelin kokeilla. Ohjeiden mukaan sitä pitäisi ottaa kolme kertaa päivässä, mutta minä nappasin joka aamu kolme tablettia kerralla kahdeksan yhdeksän maissa ja lähdin töihin. Kovasti se pisti posket punoittamaan ja hikoilin varmaan yhteen saakka iltapäivällä. Olen huomannut, että jo kaksi tablettia tekee saman ilmiön. Se laittaa aineenvaihdunnan liikkeelle ja polttaa rasvaa.

– Eka paketti meni, ettei tapahtunut vielä mitään, mutta toisen paketin aikana sisäelinrasva oli pudonnut jo kymmeneen eli se oli tullut alas kokonaisella pykälällä. Se on yleensä meidän laitteillammekin aika kovan työn takana ja vaatii vähintään kymmenisen hoitoa.

Samalla myös Marjon paino alkoi pudota. Se tippui reilussa kahdessa kuukaudessa kunnioitettavat kuusi kiloa ja hetken vaaka ehti näyttää jo 77 kiloa.

Nyt kun päivät ovat lyhyitä ja pimeitä, pari niin sanottua talvikiloa on tullut takaisin, mutta se ei Marjoa huolestuta. Hän tunnustaa sitä paitsi silloin tällöin unohtaneensa napata aamutablettinsa.

– Tavoite olisi päästä 75-76 kiloon, jolloin voin jo tosi hyvin. Silloin olen notkea ja pirteä ja jaksan vaikka mitä. Ja täytyy tunnustaa, etten ole tämän painonpudotuksen eteen tehnyt juuri mitään. En ole muuttanut ruokailutottumuksiani. Juon täysrasvaista maitoakin, jota olen keväästä lähtien hakenut läheiseltä luomutilalta. Rasvaprosenttini on päinvastoin jännästi pienentynyt. Ruokahalu on pysynyt ihan entisellään.

Kuusi kiloa on Marjon kokoisella naisella jo prosentuaalisesti aika lailla. Hän iloitsee siitäkin, että vanhat vaatteet mahtuvat taas todella hyvin päälle. Erityisen iloinen hän on sisäelinrasvojen tippumisesta.

Marjo ja hänen tyttärensä eivät asu Umpikujallaan aivan kahdestaan, sillä kolmantena pyöränä rattaissa pyörii pian 12 vuotta täyttävä kääpiövillakoira Nelli, josta on Marjon mukaan vanhoilla päivillään tullut innokas metsästyskoira.

– Toinen rakas harrastus metsästyksen ohella on puutarhanhoito. Kasvatamme itse melkein kaiken vihannespuolen, mitä riistaruokien kanssa syödään. Penkissä on perunaa, punajuurta, sipulia, porkkanaa ja kaikenlaista muutakin. Lapset eivät metsästä, mutta riistaruuista hekin tykkäävät kovasti.

Teksti: Reijo Ikävalko

Kuva: Markku Wiik

Terveys-Hymy 12-09

Teksti:Vitacom Pharma
Avainsanat: fukoksantiini, kalorit, laihdutus, laihdutusvalmiste, merilevä, painonpudotus, rasvaprosentti, wakame

Kommentit

Oma kommentti