Kilot pysyivät poissa!

Tarja Grönholm, Taina Leppälahti, Jaana Sarrivaara, Pia MäkitaipaleMuistattehan Pyöreät Byllyt -laihdutusporukan, jonka vaiheista olemme raportoineet? Kun nyt startista on kulunut vuosi, on aika tehdä loppuyhteenveto – ja hyvältä näyttää!

Taina Leppälahti asetti vuosi sitten tavoitteksi 20 kilon katoamisen, mutta kuutta kiloa jäi uupumaan. 14 kiloa vuodessa on silti hatunnoston arvoinen saavutus. Kaiken lisäksi laihdutus tapahtui jo seitsemässä kuukaudessa, jonka jälkeen paino on pysynyt sitkeästi samassa.

–  Loukkasin oikean polveni kesälomalla leikatessani nurmikkoa. Tämän takia liikkuminen on ollut vähän minimissä. Harmittaa se kuusi kiloa. Ihan helppoa tämä laihduttaminen ei ole kaikin ajoin ollut, mutta taistelu jatkuu.

Koko ajan pitää tarkkailla syömisiä ja juomisia. Tavoitteena on saada se luvattu 20 kiloa täyteen tämän vuoden loppuun mennessä. Taina on tehnyt myös ruokaremontin. Peruna on jäänyt vähemmälle, mutta yhdestä hän ei ole luopunut. Tainalla on perjantaipullo.

– Juu, se on Pepsiä. Kun muut vetävät kännit, minä vedän pepsit olalle, hän nauraa.

Vaikka juttusarja Terveys-Hymyssä nyt loppuu, Taina ja kumppanit aikovat jatkaa taistelua omilla Facebook-nettisivuillaan, jonne pääsee vain kutsusta. Tulossa on uutta porukkaa, uusia byllyjä.

– Varsinkin kun ikää tulee, niin kannattaa vähän satsata terveyteen ja oman kehon hyvinvointiin. Detoxista en luovu ikinä, se on ihan varmaa, mutta olen ollut tyytyväinen myös muihin Harmonian tuotteisiin. Perskindol on ollut ihan ehdoton polveen, en ymmärrä kuinka olisin pärjännyt ilman sitä. Samoin Gastronel, siitä on tullut mulle ihan vakio.

Vanha saa mennä!

Kuusi kiloa vuodessa laihtunut Jaana Kärkinen on tällä välin ehtinyt muuttaa sukunimeäänkin, se on nykyään Sarrivaara. Kyseessä on kuitenkin Jaanan tyttönimi, joten muutos ei ole suuren suuri.

– Olen eronnut jo viisi vuotta sitten, joten nyt tuli semmoinen tunne, että kaikki vanha saa mennä ja otetaan uutta tilalle.

Kesä meni mukavasti, yhtään kiloja ei tullut takaisin. Liian nopeasti kesä vain meni.

– Tavoitteesta jäi neljä kiloa uupumaan, mutta aion karsia ne pois jouluun mennessä. Ruokavaliosta ovat pois jääneet peruna, riisi, makaronit ja aika paljon myös leipää. Makeisia tai jäätelöä syön joskus, tosin aika harvoin, mutta punaviini maistuu joskus. Limsaa en juo lainkaan, en edes perjantaipulloa, hän nauraa ja vilkaisee Tainaa.

Jaana on käyttänyt runsaasti myös muita Harmonian tuotteita.

– Gastronel, eyeQ ja tanssiharkkojen jälkeen erityisesti Perskindolia, hän luettelee.

– Iltaisin otan vielä Diasporal-magnesiumia. Ihmiset ovat seuranneet meidän touhujamme innolla, ja palautetta on tullut. Meiltä kysellään, koska tulee seuraava juttu.

Kolesterolilääkkeet jäivät

Pia Mäkitaipale on vuoden aikana pienentynyt peräti 15 kiloa – ja on enemmän kuin tyytyväinen. Vielä tyytyväisempi hän on kuitenkin laihdutuksen aiheuttamiin myönteisiin terveysmuutoksiin.

– Kokonaiskolesterolini oli 5,8, joka ei sinänsä ole vielä kovin paljon, kun tavoitearvo on tasan viisi, mutta koska minulla on synnynnäinen sydänvika, minulle aloitettiin kolesterolilääkitys. Sen jälkeen kun laihduin Detoxin ansiosta 15 kiloa, kokonaiskolesteroli putosi alle viiden ja mikä parasta, suurin pudotus oli huonoa eli LDL-kolesterolia.

– Kysyin tämän jälkeen lääkäriltä, voinko nyt aloittaa Harmonian punariisin syömisen. Lääkäri jopa suositteli sitä ja sanoi, että se on hyväksi. Sen lisäksi syön vielä eyeQ-kapseleita, jotka ovat sydämelle hyväksi.

Piakin pahoittelee sitä, että alkuperäisestä tavoitteesta jäi uupumaan viitisen kiloa, mutta hän uhoaa kadottavansa ne puolen vuoden sisällä. Hänkin on pannut ruokavalionsa uusiksi, sillä hän ei enää syö pastaa, riisiä ja perunaa, mutta jos joskus sattuu pastapäivä, silloin pasta on täysjyvää.

Pia on huomannut 15 kilon katoamisen myös kunnossaan.

– Henki kulkee paremmin. Olen ihan oikeasti eri ihminen. Positiiviset kommentit ihmisiltä kannustavat laihduttamaan vielä lisää.

Vaatteet mahtuvat taas

Tarja Grönholm on saanut vuodessa pois hiukan yli 10 kiloa – ja on hyvin tyytyväinen. Tavoitteena on saada vielä neljä, viisi kiloa katoamaan.

– Kävin capoeira-treeneissä vähintään kahdesti viikossa, mutta kesällä en edes yrittänyt käydä salilla. Sen sijaan heinäkuussa osallistuin neljän vuorokauden kunnonkohennustreeneihin Padasjoella. Siellä huhkittiin joka päivä kuusi tuntia.

Ruokavaliosta ovat kotimaiset viljat jääneet kokonaan pois, myös pastaruuat ja leipä ovat jääneet vähiin.

– Mutta uutta perunaa olen syönyt varsinkin kesällä. Kesällä kului tietysti jäätelöä, ja suklaahammastakin kolottaa joskus. Karkkia en syö oikeastaan ollenkaan enkä käytä juuri lainkaan alkoholia. Harmonian muista tuotteista olen käyttänyt Perskindolia ja magnesiumia.

Tarja sanoo, että mennyt vuosi sujahti oikeastaan aika helposti, mutta hän myöntää, ettei hän alkuun uskonut Detoxiin. Pari muutakin Byllyä nyökyttelee tässä kohtaa.

– Pakko oli ruveta uskomaan, kun kilot alkoivat kadota, Tarja toteaa.

– Vaatekaappi ei sinänsä ole mennyt uusiksi, mutta housuja olen joutunut uusimaan huomattavan määrän. Toisaalta olen kaapista löytänyt vanhoja vaatteitani, jotka nyt taas mahtuvat päälle. Se on aina hyvin iloinen asia!

Aikaisempia juttuja laihdutusprojektin vaiheista voi lukea täältä.

Teksti: Reijo Ikävalko

Kuvat: Miguel Vera

Terveys-Hymy 10-11

Teksti: Hymy
Avainsanat: laihdutus, painonpudotus, Team Pyöreät Byllyt, ylipaino

Kommentit

Oma kommentti