Linjat kuriin kahvilla!

Vuoden 2006 Miss Suomi Ninni Laaksonen tunnustaa olevansa aikamoinen kahvikissa. Tätä nykyä hän on erityisen ihastunut vihreäpapu-uutekahviin, jonka avulla hän on pääsemässä takaisin missimittoihin.

Ninni Laaksonen on vielä äitiyslomalla, vaikka hän mielellään jo palaisi työn touhuun myös kodin ulkopuolelle. Itse asiassa töitä olisi jo ollut tarjolla, mutta tarhapaikka ei järjestynyt.

– Onhan tämä aikamoista rumbaa kahden pienen lapsen kanssa ja varsinkin kun jompikumpi, molemmat tai itse saa jonkun ikävän pöpön, joita tuntuu riittävän. Kun yhdestä paranee niin jo on uusi virus vaanimassa, hän huokailee.

– En todellakaan ehdi monien ystävieni tapaan mihinkään kuntosaleille – toisaalta liikuntaa tulee ihan väkisin lasten kanssa touhutessa. Ja koiran kanssa on ihan pakko käydä lenkeillä.

Nykytietämyksen mukaan reipas käveleminen on itse asiassa paras ruuansulatuksen edistäjä, joten siinä mielessä Ninni tekee ihan oikein.

– Kahvia lipittelen varsinkin aamun mittaan ehkä kolmisen kuppia ja koko päivän aikana tulee juotua päivästä riippuen 5–8 kupillista. Mutta myös napostelen kaikkea hyvää – en nyt ihan mahdottomasti pullia – mutta suklaa on suuri intohimoni, hän tunnustaa.

– Ja sen syönti kyllä näkyy etenkin vatsanseudussa, kun sidekudos ja vatsanpeitteet ovat muutenkin venyneet raskauksien jäljiltä.

Kahvilla kuosiin

Ninni on kuitenkin pääsemässä takaisin missimittoihin vihreä kahvipapu-uutteen avulla.

– Sain kuulla ”ihmekahvista”, jota juomalla kuulemma laihtuu, ja tietysti nauroin ensin hulluna, että taasko ihmisiä yritetään jymäyttää oikein kunnolla. Mutta kun sain tietää, että sen takana on erittäin arvostettu norjalainen terveystuotteita yli 30 vuotta valmistanut yritys, niin ajattelin, että eipä tuossa mitään menetä jos kokeilen.
Ninni tekee harvemmin enää mallin töitä, mutta oman itsensä takia on kiva, että pysyy kuosissa.

– Ehkä päätökseeni vaikutti myös se, että keksintö ei ole mikään uusi, vaan Coffee Slender -kahvia on myyty moneenkymmeneen maahan jo vuodesta 2002 lähtien. Ei kai nyt kukaan missään maassa olisi niin tyhmä, että ostaisi jatkuvasti tuotetta, joka ei toimisi, Ninni tuhahtaa.

On myös helppoa yhtyä tuotteen norjalaisen keulakuvan, Miss Universum 1990 Mona Grudtin toteamukseen: ”Juon joka tapauksessa enemmän kuin kolme kuppia kahvia päivässä, joten miksi en yhtä hyvin joisi kahvia, joka pitää linjani kurissa.”

Jo kuukausi kevensi

Ja niin siinä kävi kuin suoraan kaksoissokkotutkimuksessa: jo kuukaudessa tippui reilusti toista kiloa.

– Toinen kuukausi lähti juuri menemään ja ihan mielelläni jatkan ”kahvikuuria”, sillä se on kaiken lisäksi oikein hyvän makuista – paahdettu nimenomaan suomalaiseen makuun vaaleapaahtoiseksi. Se kulkee kätevissä annospusseissa mukanakin tosi näpsäkästi.

Ninni on käsittänyt, että se juttu tässä on klorogeenihappo, joka tuhoutuu tavallisesta kahvista paahtovaiheessa.

– Klorogeenihappo kiihdyttää aineenvaihduntaa ja tasoittaa verensokeria, jolloin sokeri ei pääse muuntumaan rasvaksi – siis ihan noin pähkinänkuoressa, ja onhan siinä monenlaista prosessia, mitä kaikkea siinä tapahtuu, mutta minulle ainakin riittää tämä tieto.

Eli Ninni voi rauhassa herkutellakin välillä ilman, että koko ajan kalvaa huono omatunto, joka vie ilon suklaansyönniltä.

– Kunhan nyt ei kaksin käsin kisko ihan hulluna kermakakkuja, Ninni nauraa. 

Teksti Reijo Ikävalko

Kuva Matti Matikainen

Terveys-Hymy 4-14

Teksti: Hymy
Avainsanat: laihdutus, painonpudotus, aineenvaihdunta, vihreäpapu-uutekahvi

Kommentit

Oma kommentti