Magnesiumsuihke auttoi Inkeriä

Inkeri Herkonheimo vakuuttaa olevansa siinä suhteessa aito suomalainen, ettei hän usko mitään ennen kuin itse näkee ja kokee. Näin kävi myös ystävän hänelle suosittelemien magnesiumsuihkeiden kanssa.

Nurmijärvellä asuva Inkeri Herkonheimo, 69, sanoo tottuneensa siihen, että hänen sukunimensä kirjoitetaan väärin. Herkonheimoja on Suomessa Inkerin lisäksi vain yhden käden sormilla laskettava määrä.

Inkeri on elämänsä aikana ehtinyt tehdä yhtä sun toista työtä, ja vanha määritelmä kulttuurin sekatyöläisestä sopii häneen kuin nakutettu. Ei hän vieläkään ole kokonaan poissa työelämästä, vaikka ensi vuonna tulee seitsemän vuosikymmentä täyteen.

– Teen samoja hommia kuin ennenkin. Käyn erilaisilla messuilla esittelemässä tavaroita ja teen kaiken maailman pätkätöitä. Olen tehnyt matkailupalveluita, ja vielä kuusikymppisenä hankin matkailumarkkinoinnin tuottajatutkinnon. Olen aikoinani toiminut myös näyttelijänä ja olen esiintynyt muutamissa elokuvissakin. Teattereissa olin monta vuosikymmentä, ja olen myös ohjannut ja kirjoittanut näytelmiä. Tämän lisäksi minulla on vyöhyketerapeutin koulutus.

Sairastui 
diabetekseen

Inkeri sairastui kakkostyypin diabetekseen kymmenkunta vuotta sitten, mutta se oli sukuhistorian perusteella odotettavissa. Sairaus pysyy kurissa kerran päivässä pitkävaikutteisella pistoksella.

– Kilpirauhasta on revitty kahteen kertaan, mutta senkin kanssa pärjään lääkityksen avulla. Pidän itseäni ihan terveenä ihmisenä. Diabetesta hoidan tarkan ruokavalion avulla.

Tervettäkin ihmistä saattaa joskus kolottaa. Niin myös Inkeriä.

– Olen liikkunut koko ikäni oikein runsaasti ja molempia polvia särki. Myös vasemmassa ranteessa oli ongelmia, sillä olin vähän kipeyttänyt sen kiviä vääntäessä, duunia tehdessä ja remonttihommissa. Ystävä suositteli minulle magnesiumsuihkeita, mutta sanoin heti, etten semmoisiin usko. Olen sen verran suomalainen, että minä itte ja että mun itseni täytyy ainakin kokeilla.

Kun tätä juttua tehtiin, Inkeri oli juuri tutustunut Nordic Health Sprays -sarjaan kuuluvaan unisuihkeeseen.

– Nukun yleensä aika hyvin, mutta nyt olin nukkunut monta yötä huonosti. Päätin kokeilla unisuihketta, vaikka meinasinkin itsekseni, ettei se mitenkään voi auttaa. Menin sänkyyn hyvin väsyneenä iltakymmeneltä, ja kun heräsin, ajattelin etten ollut nukkunut ollenkaan. Kello näytti kuitenkin vähän yli viittä, jolloin totesin, että unta oli vedetty kaaliin ihan riittävä määrä tunteja. Joten suihke toimi.

Magnesium auttoi painonpudotuksessa

Magnesiumsuihkeen käyttö yllätti Inkerin toisessakin suhteessa.

– Jo vuosi sitten helmikuussa kokeilin ihan ensimmäiseksi kipumagnesiumsuihketta eli jointtia. Kipujen loputtua lopetin sen käytön, mutta huomasin sinä aikana jännän jutun. Kun olin suihkutellut sitä kolmisen viikkoa, aloin ihmetellä, kuinka aamun verensokerin paastoarvot olivat niin alhaalla. Rupesin tutkimaan asiaa ja huomasin, että joka ikinen terveysasiantuntija sanoo magnesiumin olevan todella tärkeä aine diabeetikoille. Olin asiasta tietoinen ja olin jo siihen mennessä kokeillut kaikki maailman jauheet, juomat ja tabletit, mutta yhdestäkään ei ollut mitään apua. Magnesiumtableteista meni vain maha sekaisin. Nyt suihke näytti toimivan.

Inkeri joutui pienentämään diabeteslääkitystään, mikä tietysti on sinänsä onnellinen asia.

– Insuliini kerää diabeetikoille helposti rasvakerrosta vatsan alueelle. Vaikka en muuten ole läski ja sisäisesti olen oikein kaunis, hän viisastelee.

– Olen nyt vuoden aikana laihtunut yhdeksän kiloa, näköjään kaikki vaikuttaa kaikkeen. Sokeriaineenvaihduntani lähti käyntiin magnesiumin ansiosta, ja niin myös paino alkoi pudota.

Ei asiaa lääkärille

Inkeri päätti testata yksi kerrallaan tuoteperheen suihkeita.

– Rupesin käyttämään myös Sport-suihketta, joka on tarkoitettu lihasten lämmittämiseen. Laitoin sitä ennen lenkille lähtöä ja suihkutin sitä myös lenkin jälkeen, ja tuloksena oli tosi hyvin lämmenneet ja pehmenneet lihakset. Nykyään tilanne on se, että joka päivä suihkuttelen jotakin tämän sarjan tuotetta. Olen enemmän kuin tyytyväinen magnesiumin vaikutukseen ja nimen omaan suihkemuotoisena.

Inkeri on ehtinyt kertoa suihkeiden tehosta myös omalle diabeteslääkärilleen.

– Käyn hänen luonaan hyvin harvoin, vaikka hän on tosi kiva diabeteslääkäri, joka itsekin sairastaa diabetesta. Hän huomasi minun laihtuneen, jolloin kerroin käyttäneeni magnesiumsuihkeita. Voitte uskoa, että hän katsoi minua aika hitaasti.

– Selitin hänelle ja diabeteshoitajalle tilanteen, jotta he voisivat kertoa muillekin diabetespotilaille asiasta. Tiedä vaikka lääkäri itsekin olisi jo kokeillut, Inkeri nauraa.

Teksti Reijo Ikävalko

Kuva Matti Matikainen

Terveys-Hymy 4-2016

Teksti: Hymy
Avainsanat: diabetes, kakkostyypin diabetes, kipu, magnesium, magnesiumsuihke, painonpudotus, polvisärky, särky, uni, unisuihke

Kommentit

Oma kommentti