60 rattijuoppoa jäi kiinni pikkujoululiikenteen valvonnassa

Helsingin poliisi valvoi pikkujoululiikennettä tehostetusti.

Tehostettua pikkujoululiikenteen valvontaa tehtiin Helsingissä 18.–20.11., 25.–27.11. ja 2.–4.12.2022. Kokonaisuudessaan kolmen viikonlopun aikana puhallutettiin 9 486 autoilijaa. Huumepikatesti tehtiin 43 kuljettajalle, kerrotaan poliisi.fi -sivustolla.

– Tuloksia voi luonnehtia merkittäviksi. Liikennepoliisin lisäksi valvontaan osallistui myös runsaasti kenttäpartiota, jolloin saimme valvottua tehokkaasti pikkujoululiikennettä ympäri kaupunkia, Helsingin poliisilaitoksen liikennevalvontatoiminnon johtaja, ylikomisario Dennis Pasterstein kertoo.

Valvonnan aikana Helsingissä kirjattiin yhteensä 58 alkoholin tai huumausaineiden käytöstä johtuvaa rattijuopumusta. Näistä 42 kappaletta oli perusmuotoisia rattijuopumuksia. Törkeitä rattijuopumuksia oli 16. Lisäksi valvonnan aikana tavoitettiin 14 etsintäkuulutettua henkilöä.

– Arkisin puhallutetuista autoilijoista noin yksi seitsemästäsadasta puhaltaa yli rattijuopumusrajan. Nyt määrä oli hieman korkeampi, mutta vastaa tyypillistä viikonloppuyötä, Pasterstein sanoo.

Teksti:Hymyn toimitus

Kommentit

Oma kommentti