Åbo Akademin professori kiinnostui Johanna Tukiaisesta!

Johanna TukiainenÅbo Akademin organisaation ja johtamisen professori Alf Rehn on kiinnostunut Matti Nykäsen ja Johanna Tukiaisen ympärillä pyörivästä uutisoinnista. Mies kertoo asiasta City-lehdessä.

-Viihdefiguurit kertovat meille paljon itsestämme. Ne kertovat siitä, että tarvitsemme vielä narreja. Oikeasti ketään ei kiinnosta tangokuninkaalliset. He laulavat kivasti ja ovat söpöjä, mutta heissä ei ole sisältöä. Sen sijaan Johanna Tukiainen, joka ei osaa laulaa eikä näytellä, sisältää huomattavasti enemmän. Hän herättää keskustelua siitä, mitä julkisuus on, mitä me hyväksymme ja miten viihteestä tuli meille niin tärkeää. Laskin, että erään viihdelehden kotisivuilla Tukiaisesta on kirjoitettu yli 60 000 kommenttia, Rehn sanoo Cityssä.

Kyseinen kommenttitulva löytyy tietenkin Hymy.fi:stä.

Rehn toteaa City-lehdessä Tukiaisen vihaamisen ympärille muodostuneen eräänlaisen subkulttuurin, jengin, joka kutsuu itseään näädiksi ja joka käyttää omaa kieltä ja käsitteitään.

Teksti:Hymy.fi
Avainsanat: Johanna Tukiainen, Matti Nykänen, Alf Rehn

Kommentit

”Sen sijaan Johanna Tukiainen, joka ei osaa laulaa eikä näytellä…”

Kunnianloukkaus!

Vai akateemisia näätiä… Oikein ylpeillään sillä, että nauretaan heikommille. Hienoa sivistyneistöä meillä Suomessa.

Ei kai Tuksua nyt kukaan kovasti vihaa. Sehän on meille ei-niin-tyttöikäisille naisille ihan todeksi tullut prinsessa- ja Barbieunelma, glamööreineen, valkoisine turkkeineen (sen valkoisen ratsun sijasta) ja romanttisine illallisineen Lapin erämaissa loimutulen äärellä komean lapinmiehen kainalossa! Sellaistahan se oli ennenkin. Siis Suomi-filmeissä, jotka nykyään on ihan tylsää dokkaria vaan.

Tuksu on kuin naispuolinen akuanankka, joka koheltaa itsensä ties minkälaisiin tilanteisiin ja jolle aina käy vähän hullusti. Ulkonäöltäänkin on ruvennut muistuttaan Ankkalinnan väkeä, eniten kenties Iines Ankkaa.

Mutta oikeasti, en ymmärrä miten sen naispolon pää kestää. Vaikka onhan näitä muitakin reppanoita; Merviä ja ties mitä BBnaista.

Meitä akateemisia näätiä taitaa olla jopa varsin paljon. Onnea ja menestystä, jos aiheesta aiot tutkimuksen tehdä. Johannan ja Julian seuraaminen voi johtaa suorastaan riippuvuuteen.

Kiitän pikaisesta ja asiallisesta vastauksestasi. En pahoittanut mieltäni, olenhan itsekin viestintäalalla, ja tiedän, että toimittajat nostavat jutun kärkeen sen, mitä lystäävät ja erityisesti sen, mikä myy.

Olemme tekemisissä erittäin mielenkiintoisen, internetin mahdollistaman ja aikaansaaman suhteellisen uuden ilmiön kanssa.

Pidän kuitenkin tärkeänä, että internetinkin ilmiötä tutkitaan myös tieteellisessä mielessä, koska niillä voi olla suuri merkitys ja (piilo)vaikutusvaltansa esimerkiksi sananvapauden ilmenemiselle, kansalaisten mielipiteen muodostukselle ja vaikka nuorison käyttäytymiseen/ihanteisiin/toiveisiin.

Helppoa tämä ei ole, ei. Haasteita riittää. – Hienoa + kunnioitukseni, että olet nostanut asian esiin arvovaltaisen ammattilaisuutesi turvin. – Todennäköisesti jäät viestintätutkimuksen historiaan, ja hyvä niin.

Hei Täti Stamina,

Olen jo pyytänyt tätä anteeksi näätäpalstalla, lainaus alla:

”Minä tiedän aivan erinomaisesti että näädät eivät ole vihamielisiä, ja pyydän anteeksi että teksti antaa sellaisen kuvan. Media (massiivinen tai vähemmän massiivinen) vaan tuuppaa poimimaan ne kovimmat sanankäänteet. Reportterit diggaa termiä ”vihaa” enemmän kuin ”ovat kriittisesti kiinnostuneita ja keskustelee Tuksun sanomisista ja tekemisistä välillä hieman kärkevästi”. Ja kyllä eräät näädät ovat todenneet vihaavansakin.

Mutta, kuten sanottua, minä kunnioitan näätiä syvästi, ja olen itsekin näätä, joten pyydän anteeksi jos joku pahoitti mielensä. Minä halusin ennen kaikkea nostaa jutussa näätä-lipun korkealle…”

Tiedoksi professori Rehnille: kyseessä ei millään muotoa ole viharyhmä, vaan antipatiaryhmä. Ne ovat kaksi aivan eri asiaa.

Oma kommentti