Aira julkaisi työpaikkailmoituksen, joka saa hymynkareen pintaan: Oletko tosissasi?

Mutta kyllä Aira on.

Nainen julkaisi somessa työpaikkailmoituksen. Hän tarvitsi vartijaa. Työhaastattelun suorittaisivat hänen aikuiset lapsensa.

Se mitä Aira tarjoaa on ruokapalkka.

Näin ilmoitus kuuluu:

Löytyisikö jotain työtöntä ruokapalkalla vartioimaan pihapiiriä?
Työhän olisi yötyö, valvominen tapahtuisi kylmäkuistieteisessä, eli pilkkihaalaria päälle. Lämmittelemään pääsee olkkarin sohvan mutkaan nukkumatta.
Tämä siksi että minun pihaosuudellani on käyty mäiskimässä kaksi piharuukkua rikki, mitään ei ole viety, ottaa aika paljon pataan nyt!
Miltäs kuulostaa?

Ilmoitus poimittiin netin hassuuksia keräilevään Feissarimokat.comiin. Kommentointiosio täyttyi melkoisen nopeasti:

-Ovatkohan Airan lapset tajunneet ettei järkipuhe tehoa ja suostuneet ”hoitamaan haastattelut”, voidakseen kertoa äidille ettei sopivaa löydy.

-Ei helvetti Aira!

-Ensin Aira nauratti mua mutta sekunnin päästä rupesi jo suututtamaan. Ei helvetti ihmisten ajatusmaailmaa, työtön = orja.

-Ruokapalkalla yötyötä. Kumma ajatusmaailma kyllä Airalla. Jos ottaa niin päähän niin maksaa siitä että joku vahtii tai kokeilee itse valvoa vaikka neljä yötä putkeen niitä ruukkujaan tuijotellen.

-Mitähän yöruokaa olisi tarjolla, että esim. 10e/h palkka siitä kertyisi yövartijalle. Hanhenmaksaa ja tryffeliä? Kobe-härkää?

-Oikein unelmaduuni! Pääsee yöksi valvomaan kylmään eteiseen tuijottamaan tyhjää pihaa ruokapalkalla. Miten olisi vaikka riistakamera? Tai sitten ihan vain valo, joka syttyy kun havaitsee liikettä? Eiköhän se aja rikolliset karkuun, vaikka kukkaruukkujen rikkominen onkin aika paatuneen ja järjestäytyneen kuuloista toimintaa. Olisiko mafia kyseessä?

Teksti: Hymyn toimitus
Avainsanat: työtön, yövahti

Kommentit

Oma kommentti