Aki Manninen astui puolustamaan Aleksi Valavuorta: ”Ihmiset eivät enää uskalla lähteä edes politiikkaan näiden takia”

Hyvinvointivalmentaja Aki Manninen on astunut näyttävästi puolustamaan Aleksi Valavuorta, jonka lausunnot julkisuudessa trans-urheilijoista nostattivat monien verenpainetta. Valavuori ei hyväksy, että mieheksi biologisesti syntyneet ja sukupuolensa korjanneet voivat kilpailla naisten sarjoissa, koska heillä on Valavuoren mukaan miehisestä kropastaan etua.

-Totta kai hyväksyn kaikkien identiteetit, mutta jos joku ei hyväksy tiedettä, se ei ole mun ongelmani, Valavuori paukuttaa.

Jokainen tutkimus ja vertailu naisen ja miehen fysiologiasta kertoo hänen mukaansa siitä, että mies on fyysisesti naista ylivertaisempi.

-(Trans-urheilijat) eivät pelkästään vie naisilta työpaikkoja, vaan myös unelmia ja tuhoavat elämiä. He vievät heidän urheilupaikkojaan ja urheilustipendejään, Aleksi kertoo YouTube-kanavallaan.

Valavuori paljastaa, että hänen lausuntojensa jälkeen muuan someaktiivi on ottanut yhteyttä hänen yhteistyökumppaneihinsa ja Valavuori on menettänyt kymmenien tuhansien diilejä.

Nyt Valavuorta astuu tukemaan toinen vahvoista mielipiteistään tunnettu henkilö, hyvinvointivalmentaja Aki Manninen. Hän puhuu canceloinnista eli ilmiöstä, jolla pyritään eristämään ”vääriä mielipiteitä” laukova ihminen ja vaikuttamaan hänen elämäänsä moninaisesti.

-Täällä voidaan mielipiteitten perusteella lynkata. Aleksi otti kantaa transsukupuolisten osallistumiseen naisten lajeihin. Jos on ennen ollut mies ja leikattu sitten haava tuonne alapäähän, ja osallistuu kisoihin, niin senhän tietää miten siinä leikissä käy. Se on mahdotonta, Aki painottaa Instagram-videollaan.

Hän itse joutui kertomansa mukaan canceloinnin uhriksi puolisen vuotta sitten, kun hän julkisuudessa esittämiensä näkemysten ja mielipiteiden vuoksi sai kenkää Suurin Pudottaja -ohjelman tuotannosta.

-Sama joukkio teki minulle puoli vuotta sitten tämän saman, jopa mun Norjan reissu torpedoitiin näiden toimesta, hän toteaa.

Mies lähettää Akille myötätuntoterveisiä ja toteaa, että ikävä ilmiö alkaa vaikuttaa jo joka saralla. Ihmiset eivät uskalla lähteä enää edes kuntapolitiikkaan mukaan, kun pelkäävät yksittäisten mielipiteidensä romuttavan koko uran.

Teksti: Hymyn toimitus
Avainsanat: Aki Manninen, Aleksi Valavuori, trans-ihminen, urheilu

Kommentit

Oma kommentti