Alibi: Nyt puhuu Veijo Baltzar: ”Tästä kaikki sai alkunsa”

Kirjailija ja kulttuurineuvos Veijo Baltzarin käräjäoikeudenkäynti päättyi kesäkuussa, eikä hän ole kommentoinut julkisuudessa itseensä kohdistuvia rikossyytteitä. Alibin haastatteluun hän suostui pitkällisen neuvottelun jälkeen. Juttu julkaistiin Alibin viime numerossa.

Veijo Baltzarilla on näkemys kaiken alkujuurista:

-Erään oppilaani vanhemmat käynnistivät tämän. He käyttivät sukulaisuussuhteitaan hyväksi ja saivat toimittajat kiinnostumaan asiasta, mies toteaa Alibissa.

-Nähdäkseni kyseessä oli toisaalta valtataistelu ja toisaalta oppilaan oman perheen synkkien salaisuuksien piilottelu. Oppilas liittyi teatteriryhmään ja alkoi voida hyvin. Luulen että perhe tajusi oppilaan löytäneen sellaisen turvasataman teatteriryhmästä, että perheen omat salaisuudet olivat vaarassa tulla päivänvaloon, mies kertoi painetulle Alibille.

Veijo Baltzar näkee, että asiassa on hyökätty hänen kulttuuriaan ja persoonansa kohti.

-Se kertoo sen miten valta ja järjestys suhtautuu vähemmistöihin ja erilaisiin ihmisiin.

Baltzarin mukaan Suomessa on yleensä aina ensin tutkittu ennen kuin on hutkittu.

-Mielestäni lehtijutussa minusta tehtiin syyllinen ja rikollinen, vaikka edes esitutkintaa ei ollut vielä ehditty kunnolla aloittamaan. Tämä osoittaa rasismia. Pystyttiin rikkomaan suomalaista moraalia. Salainen oikeudenkäynti vaarantaa vakavasti oikeusturvaa, kukaan ei nyt tiedä, mistä tässä on kyse, Veijo Baltzar näkee.

Hän sanoo pelkäävänsä oikeusmurhan tapahtumista.

 

Teksti: Hymyn toimitus
Avainsanat: Veijo Baltzar

Kommentit

Oma kommentti